V druhém utkání však dokázali finálovou sérii srovnat, když se radovali z vítězství 3:1.

Jičín v prvním utkání nastoupili pouze se třinácti hráči a v první třetině se hrál oboustranně opatrný hokej. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu. V druhé části se domácí zlepšili a získali více šancí, ale ztroskotávali na velmi dobře chytajícím hostujícím brankáři. Po úvodním náporu domácích skórovali hosté a šli do vedení.

Jičín si vzápětí vypracoval další vyloženou šanci, ale ta skončila bez gólového efektu. Do konce třetiny se opět urputně bojovalo, hosté velmi dobře bruslili a nedovolili Jičínu rozvinout plynulou kombinaci.

V úvodu třetí části hosté nahodili kotouč na branku a ten přes clonící hráče doplul až za Benešova záda. Jičín se pak opět snažil o korekci výsledku, povedlo se mu to v polovině třetiny, kdy snížil Němec. Hosté si ale závěr utkání zkušeně pohlídali.

„Do utkání jsme šli jen se třinácti hráči a to asi dnes rozhodlo. Série s Bydžovem nám vzala hodně sil, zápasy které jdou rychle za sebou jsou v malém počtu hráčů nesmyslné. Jedno vítězství nic neznamená a věřím tomu, že se o to ještě porveme, ale musíme se sejít ve více lidech. Máme úzký kádr, a když máme zraněné, či nemocné a ještě k tomu se přidá práce, je to velká komplikace.,“ řekl po prvním utkání trenér Jičína Daniel Pletka.

Druhé utkání série, ale Jičín vyhrál, když o svém vítězství rozhodl ve druhé třetině, kterou ovládl 2:0. V závěrečné části dokázal střelce domácích vynulovat výborně chytající Beneš. Jičínští tak dokázali finálovou sérii srovnat na 1:1.

Finále krajské hokejové ligy

1. ZÁPAS: HC JIČÍN – SK TŘEBECHOVICE 1:4 (0:0, 0:1, 1:3). Branky a nahrávky: 50. Němec – 23. Klemenc (Wolf, Drašnar T.), 43. Drašnar J. (Hornyš, Matouš), 57. Bartoń (Hubáček, Seidl), 60. Drašnar J. (Beránek, Hubáček).Rozhodčí: Padevět – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 241.Jičín: Beneš, Pivrnec – Najman, Žalud – Mikolášek, Štěpán – Nový, Vajsejtl, Kollman – Němec, Sedmík, Brzák – Borovec, Hladík, Žďárský.

Třebechovice: Petrů – Seidl, Kostka, Souček , Marša, Hornyš, Hendrich, Dittrich, – Bartoň, Hubáček, Šeda – Wolf, Drašnar, Klemenc. – Drašnar, Matouš, Beránek – Kudr.

2. ZÁPAS: SK TŘEBECHOVICE – HC JIČÍN 1:3 (1:1, 0:2, 0:0).

Branky: Beránek – Žalud, Borovec, Prušek

Stav série 1:1.