Z řad Letců to jsou Martin Lepka (HC Vrchlabí) a Jiří Šebek a Petr Fejfar (BK Nová Paka). Z řad Těpeř to je Tomáš Příkazský (BK Nová Paka) a Václav Svoboda (HC Lomnice n. P.). Letci se naposledy utkali s Těpeřemi 29. prosince loňského roku a podlehli jim 2:4. V obou týmech se skvělými výkony předvedli gólmani, jak Jan Tříška z Letců, tak Jiří Ullmann měli plné ruce práce a nebýt jejich kvalitních zákroků, mohl být zápas divokou přestřelkou.

Co rozhodlo
HC Čeští Letci – Sokol Těpeře 1:3 (0:0, 1:2, 0:1). První třetinu branky nepadaly, pouze se vylučovalo – 10 vteřin před koncem úvodní části hry šel sedět Pepa Křížek za podražení a v první minutě druhého dějství Těpeře přesilovku využily. Václav Svoboda projel podél mantinelu a následně zpoza brány pohotově puk propasíroval mezi Tříškovým levým betonem a tyčí – 0:1. V polovině druhé třetiny pak obdobně objel bránu Tomáš Berka. Nestřílel však ihned po objetí brány, ale popojel si blíž ke kruhu a švihem z úhlu puk zvedl nad ležícího Tříšku – 0:2. Letci dlouho nedokázali najít recept na vynikající Jiřího Ullmanna. Teprve až minutu před koncem druhé třetiny poslal puk Jiří Šebek z levého křídla přes červenou čáru do jízdy na pravé křídlo Martinovi Lepkovi. Lepka si bleskově objel bránícího protihráče a následně pohotovou střelou poslal puk ke vzdálenější tyči Ullmanovy brány – 1:2. Těpeře si držely jednobrankový náskok až do poslední minuty závěrečné třetiny, kdy při power play Letců poslal puk do prázdné brány Letců Martinčík – 1:3.

Fakta z utkání:
Branky: Lepka – Svoboda, Berka, Martinčík. HC Čeští Letci: Tříška – Sedláček, Křížek, Semecký, Karban, Zikmund, Zajíc, Drusan, Bláha, Fišar, Horáček, Fejfar, Lepka, Šebek. Sokol Těpeře: Jiří Ullmann – Zbroj, Hriník, Jegr, Holoska, Vávra, Berka, Šikola, Klimov, Jan Ullman, Bosák, Pluhař, Martinčík, Příkazský, Svoboda.

Lukáš Karban (Letci): „Zápas byl odehrán ve vysokém tempu a na vysoké úrovni. A bylo to vidět na konci zápasu, na některých našich hráčích. Byl velice vyrovnaný a rozhodla produktivita, která byla na straně soupeře vyšší i když náš gólman také chytil spoustu jejich šancí. To, co jsme neproměnili my, bylo trestuhodné, hlavně v posledních minutách, kdy v soupeřově brance nebylo poznat, kdo vlastně chytá. Všem díky za předvedený výkon a nyní se musíme připravit na další zápas s týmem Roztok, který bude velice podobný."

Pavel Hriník (Těpeře): „Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který má i v této sezóně ty nejvyšší ambice. Chtěli jsme do sezóny vstoupit vítězně a moc jsme se na zápas těšili. Pro nás to mělo nádech derby, díky přátelským vztahům, které mezi oběma týmy panují. Ale to v zápase nebylo vidět a hráči si nedali nic zadarmo, samozřejmě v rámci fair-play. Hrající trenér Berka dobře poskládal formace a tým takticky připravil. A bylo vidět, že i soupeř nás má dobře přečtené.

Celý zápas byl vyrovnaný, plný bojovnosti a nasazení. Bylo i mnoho šancí, které však útočníci obou mužstev zahazovali. Diváci obou mužstev připravili již tradičně skvělou atmosféru a byli odměněni tím nejlepším co současná LHL nabízí. Ale vyhrát může jen jeden a štěstí se tentokrát přiklonilo na naši stranu. Největší měrou se na tom podílel famózním výkonem náš brankář Jirka Ullmann. Ale i všichni ostatní podali výkon jaký bych chtěl vidět v každém zápase."
Nyní mají Letci týden volno, příští utkání hrají až v neděli 20. října od 18 hodin proti Sokolu Roztoky.  Petr Čepek