Jičín – Nová Paka 7:1

Fakta – Branky a nahrávky: 2. Štěpán (Pletka), 4. Hladík (Průšek), 22. Hladík (Průšek, Pletka), 26. Kollman (Vajsejtl), 27. Nový (Kollman, Pletka), 33. Hladík (Průšek, Žalud), 58. Sedmík (Borovec, Buchar) – 24. Kulhánek (Jebavý). Rozhodčí: Janovský – Macek, Roischel. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 445. Po třetinách: 2:0, 4:1, 1:0.
Jičín: Beneš, Tříska – Kejmar, Žalud – Buchar, Štěpán – Nový, Vajsejtl, Kollman – Pletka V., Sedmík, Borovec – Němec, Průšek, Hladík.

Bylo to již čtvrté derby v této sezoně. Lídr krajské hokejové ligy z Jičína hostil na svém ledě okresního rivala z Nové Paky a toužil potvrdit dobré výsledky a postavení v tabulce. A to se mu jednoznačně podařilo. Svěřenci trenéra Daniela Pletky připravili svým fanouškům sedmigólovou radost, když družinu Petra Zvolenského vyprovodili po výsledku 7:1. Třemi góly se uvedl útočník Jakub Hladík, největší hvězda Jičínských Václav Pletka zaznamenal tři asistence.

CO ROZHODLO

Hosté měli jasnou „loženku“ hned v první minutě utkání, jejich hráč ale zcela odkrytou branku minul. Jičín vzápětí zaútočil, Pletka nahrál Štěpánovi a Jakub tvrdou ranou otevřel skóre utkání. O dvě minuty později po pravé straně rozjel akci Průšek, nahodil kotouč po mantinelu do rohu hřiště, brankář hostí si pro něj vyjel za branku, puk se ale nečekaně odrazil a dostal se přímo před branku, kde ho Hladík neměl problém dostat na správné místo – 2:0. V dalším průběhu třetiny se hrál vyrovnaný hokej, oba týmy ubránily oslabení a vytvořily si několik dobrých příležitostí ke skórování, ale oba brankáři byli proti.

V úvodu druhé části Jičín zaútočil, udržel puk ve třetině, Pletka ho získal za brankou, nahrál Průškovi do kruhu, ten vystřelil a Hladík přesnou tečí poslal kotouč pod „víko“ branky hostí. Hosté se gólu dočkali o dvě minuty později, kdy nedůslednost obrany Jičína využil Kulhánek. Hosté měli poté další příležitost, neproměnili ji a naopak po dalším protiútoku rozehrál Vajsejtl zpoza branky na Kollmana, ten si pohrál s brankářem a zvýšil na 4:1. Bouška vzápětí přenechal místo v brance Škopovi. Ani on ale nezastavil rozjetý Jičín. O chvíli později totiž měl Jičín výhodu přesilovky, Pletka zachytil u mantinelu pokus o vyhození puku, nahrál před branku Kollmanovi, který další přihrávkou uvolnil Nového, a bylo to 5:1. Pohromu pro hosty v této třetině dovršil ve 33. minutě Hladík, který využil nahrávku od Průška.

V poslední části už hrál Jičín uvolněně, hosty k ničemu příliš nepouštěl a sám předváděl divákům pěkné kombinační akce. Oba týmy měly několik příležitostí, ale brankáři byli vždy na místě. V závěru rozehrál akci Buchar, přihrál Borovcovi, který našel volného Sedmíka a ten uzavřel účet utkání.

Jičín si vítězstvím definitivně zajistil účast v play off. „Paka na nás ze začátku vletěla, ale nám pomohly dosti laciné dvě branky v první třetině. Ve druhé jsme byli jasně lepší a soupeř může být rád, že neinkasoval víc gólů. Do třetí jsme šli s tím neudělat zbytečné chyby a hlavně se nezranit, protože některé zákroky byly ze strany soupeře za hranou,“ řekl k zápasu jičínský trenér Daniel Pletka. „Tímto výsledkem jsme se definitivně vyhnuli baráži a po roce si opět zahrajeme play off,“ neskrýval radost.