Specifické utkání proti Mladé Boleslavi absolvoval její odchovanec a bývalý hráč Tomáš Hyka. Prohrál ale trefil se. Poprvé za svůj nový klub.

„Samozřejmě jsem rád. Doufám, že se ten pytel s góly roztrhne. V naší lajně se skvěle doplňujeme. Jsem rád, že nám to takhle funguje,“ prohlašuje útočník, který do utkání s „Bolkou“ zatím jen na góly přihrával.

Hyka skóre otevřel, ovšem pak Středočeši brankami na konci první části a začátku druhé vývoj otočili.

„Měli jsme dobrý začátek. Ve druhé třetině to bylo horší. Nedali jsme přesilovku. Trochu jsme spali,“ přiznává a k utkání dodává: „Až na tu pasáž, kdy jsme dostali dva celkem rychlé góly, jsme hráli dobře. V závěru jsme zase ukázali sílu. vyrovnali a dostali zápas do prodloužení. V něm to tentokrát nevyšlo,“ naráží na dvě úspěšné nadstavby z úvodu sezony.

Zase ta Boleslav. Vzpomínáte? V loňské sezoně jasnou venkovní výhrou uťala sedmizápasovou vítěznou šňůru Dynama. Jakoby na Pardubice uvalila kletbu, protože ve zbývající části závěrečné čtvrtiny jenom prohrávaly.

„Boleslav znovu předvedla nepříjemný hokej. V útočném pásmu se proti ni těžko prosazuje. Výborně bruslí a hrají jednoduše. Všichni soupeři ale mají na začátku sílu. Musíme se na to připravit a hrát šedesát minut.“

Jenom dva góly

To platí už pro zítřek. Pardubičtí se představí od 18 hodin u stoprocentní Mory, jejíž bránu stráží Konrád.

„Určitě sledujeme, jak si Olomouc překvapivě vede. Nicméně soustředíme se jen na svoji hru, do které nás trenéři tlačí,“ připomíná obránce Michal Hrádek a pokračuje: „Olomouc má hodně dobrou obranu. Zatím dostali jenom dva góly. Bude to podobné jako s Boleslaví. Urputný zápas.“

Zápasy nabraly raketové tempo. Dynamo musí na led potřetí v pěti dnech. Na rozdíl od „Olmíku“, který v neděli nehrál v Karlových Varech, kde porouchaná rolba znehodnotila led.

„V pondělí byl dobrovolný trénink. Šli jsme se na led sklouznout, vyjezdit únavu. Nebo na kolo do posilovny. Všechno jsme směrovali k tomu, abychom se co nejlépe připravili na Olomouc,“ popisuje Hrádek.