HC Čeští Letci – Sklopísek Střeleč 9:4 (5:1, 2:2, 2:1). Letci hned v úvodu utkání na svého soupeře vlétli ve velkém stylu a na začátku páté minuty vedli již 3:0! Přesnou mušku měl Martin Lepka, který dokázal jen za první třetinu nastřílet hattrick! Po zbytek zápasu kontrolovali náskok, a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího mohli po dvou letech převzít pohár z rukou Ondřeje Diviše a Pavla Dušty, majitelů Svijanské nápojky s.r.o. , která je generálním partnerem soutěže.

Hned v úvodu utkání, po 28 vteřinách hry si nabruslil podél levého mantinelu do útočného pásma Martin Lepka. Po přejetí modré si obhodil bránícího Zdeňka Rozsypala a hned střílel na bránu. Petr Hurei napoprvé puk vyrazil, ale proti dorážce byl bezmocný – 1:0. V polovině čtvrté minuty opět Martin Lepka, tentokráte po pravé straně, projel do útočného pásma, kde se ho marně snažil zastavit J. Hlavatý. Lepka si najel do úrovně brány a prakticky z nulového úhlu zvedl puk pod břevno – 2:0. Po 35 vteřinách hry Letci udeřili potřetí.

Zdeněk Václavec poslal puk na levé křídlo Lukášovi Semeckému a ten střelou z úhlu vymetl vzdálenější růžek Hureiovy brány – 3:0! V polovině třetiny se vylučovalo po dvou hráčích na každé straně. Další branka padla opět až ze hry 5 na 5 tři minuty před sirénou. Lukáš Hlavatý se chopil nastřeleného puku za bránou a na druhý pokus propasíroval puk za čáru. Sklopísek tímto zásahem snížil na 3:1. Letci na tuto branku dokázali bleskově odpovědět. Dan Fišar střelou z kruhu do vzdálenějšího růžku Hureiovy brány zvýšil na 4:1. A za třičtvrtě minuty přidali rozjetí Letci pátou branku. Hattrick dovršil Martin Lepka, když se rozjel do úniku proti dvěma bránícím hráčům Sklopísku, které bez problému prostřelil a s nimi i Petra Hureie v bráně – 5:1!

Ve druhé třetině dostačující vedení Letce ukolébalo a Střeleč toho dokázala hned dvakrát využít. Gól padl po uplynutí půldruhé minuty ze druhé třetiny a po zaspání obrany, která nechala brankáře Lukáše Effemberka napospas střelám soupeře. Jaroslav Hlavatý se po vyjetí zpoza brány pokusil ohrozit gólmana, ten ještě dokázal puk vyrazit. Následně se puk po dorážce Hlavatého dostal až k Milanu Šobkovi, jehož pokus již skončil v síti – 5:2. Střeleč přidala po minutě hry další branku! Tlak, který dokázali hráči Sklopísku vyvinout, musel zákonitě vyústit v gól. Lukáš Effemberk se ocitl v závaru, kterému dokázal čelit jen chvíli, a dloubák pod víko od Lukáše Hlavatého znamenal snížení na 5:3.

V 6. minutě druhé třetiny se nechal vyloučit Jiří Měšťan za faul kolenem a Letci před vypršením přesilové hry početní výhodu dokázali využít. Lepka si najel do útočného pásma a po přejetí úrovně kruhů dal puk do tandemu Karbanovi, po jehož střele puk orazítkoval horní tyč Hureiovy klece, dopadl na led a odrazil se za čáru – 6:3. Za další dvě minuty Letci odskočili opět na rozdíl čtyř branek a znovu převzali otěže zápasu. Fišar poslal zadovkou puk na Semeckého, Hurei se nestačil zcela vrátit do brankového prostoru, a tak Semecký pohodlně zakončoval do odkryté klece – 7:3.

Ze třetího dějství uplynulo 24 vteřin, když opět zabodoval Milan Šobek, jenž se po úniku prosadil přesnou bekhendovou střelou nad Effemberkovým ramenem pod břevno – 7:4. O tři minuty později Petr Fejfar poslal puk za bránu Lukáši Bláhovi, ten si povyjel k Hureiovi a z těsné blízkosti ho prostřelil – 8:4. Tečku za brankovými hody udělal čtvrtý gól Martina Lepky, který svou střelou nedal brankáři šanci – 9:4.

Letci tak po dvou letech opět mohli oslavovat vítězství v základní části. Do play off nastoupí proti stejnému týmu, tedy Sklopísku Střeleč, který v určitých fázích zápasu předvedl, jak nebezpečným soupeřem dokáže být. Proto zápas prvního z osmým nebude tak lehký, jak by se „opticky" mohlo zdát.

Fakta: Lepka 4, Semecký 2, Karban, Bláha, Fišar – Lukáš Hlavatý 2, Milan Šobek 2. HC Čeští Letci: Effemberk – Sedláček, Křížek, Semecký, Karban, Zikmund, Bláha, Fišar, Václavec, Fejfar, Lepka. Sklopísek Střeleč: Hurei – Rozsypal, Šobek Václav, Stránský, Šobek Milan, Hanyš, Florián, Daňo Petr, Měšťan, Hlavatý Lukáš, Hlavatý Jaroslav, Machačný.

Do čtvrtfinále vstoupí Čeští Letci dnes v 19.15 zápasem se Sklopískem Střeleč.   Petr Čepek

Konečné pořadí základní části LHL:
1. HC Čeští Letci ⋌9 59:24 24
2. BHK Turnov ⋌ 9 41:17 22
3. Sokol Roztoky⋌ 9 43:27 21
4. HC Black Rooks⋌ 9 29:30 15
5. Sokol Těpeře⋌ 9 39:28 15
6. HC Sklepy team ⋌9 32:26 15
7. Sokol Rovensko p. Tr.⋌ 9 23:47  9
8. Sklopísek Střeleč ⋌9 39:37  9
9. HC Zeos Lomnice⋌ 9 23:44  3
10. Grey Grizzlies Hořice ⋌9 17:65  1