Dalo se proto očekávat, že místní DD Elektromont aréna přivítá jednu z nejvyšších návštěv celé sezony a tak se i stalo. Vždyť který jiný tým se na této úrovni může chlubit takovými esy v sestavě?

A vědí to i vrchlabští fanoušci, mimochodem už dlouhá léta nejvěrnější druholigové publikum. „Mít tady u nás takové hráče je samozřejmě skvělá věc. Když nám to klubové vedení oznámilo, málokdo jsme tomu věřili,“ řekl Deníku jeden ze zakladatelů místního fanklubu Richard Gottstein.

A stejného mínění je i další člen Supras, jak si nyní vrchlabští fanoušci říkají, Tomáš Leder. „Už jen hráči jako je Jan Berger s Radkem Pilařem z hradeckého Mountfielu jsou pro nás super posilami. Ale bývalí reprezentanti a dlouholeté hvězdy nejen naší extraligy, to je pecka.“

Však také zmiňovaná jména přilákala na vrchlabský zimák skvělou návštěvu. Ono sem hodně lidí chodí na každý zápas, tentokrát se ale desítky zvědavců sjely z širokého okolí. „To je fakt. Ještě nevíme, kolik přesně tu diváků je, ale návštěva se oproti poslednímu zápasu zvedla tak o pět stovek lidí,“ troufl si po druhé dvacetiminutovce odhadnout Gottstein. Moc se nesekl, pořadatelé ve třetí třetině oznámili působivé číslo 1364. Pro jistotu hlášení pro přítomné novináře zopakovali dvakrát.

Vrchlabí zápas i přes rozpačitý začátek vyhrálo 5:4 po prodloužení. A jak se výkon zvučných posil líbil zástupcům fanouškovského jádra? „Ale tak tempo zatím trochu nestíhají, to však přijde v dalších zápasech. Jinak je na nich ale vidět, že v ruce to pořád mají,“ shodli se s úsměvem na tváři oba dotázaní.

Vrchlabí - Kolín 5:4 po prodloužení

Fakta - branky a nahrávky: 26. Pilař (Matějček, Vašíček), 27. Matějček (Havránek, Pilař), 32. Chalupa (Urban), 40. Bláha (Jirků), 62. Berger (Hlinka) - 16. Bezděk (Martínek R., Němec), 26. R. Martínek (Barták, Kozák), 30. Malý (Pýcha), 52. Netušil. Rozhodčí: Škrobák - Krátký, Kučera. Vyloučení: 6:5 + navíc Vašíček (Vrchlabí) a Němec (Kolín) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Třetiny: 0:1, 4:2, 0:1 - 1:0. Diváci: 1364.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup - Vágner, Bendík, Vašíček, Muška, Havránek, Jirků, J. Moník - Hozák, Hlinka, Bednář - Berger, Matějček, Pilař - Bláha, Kastner, Mrňa - Chalupa, Urban, A. Půlpán.
SC Kolín: Sejpal - Bezděk, Jelínek, Pýcha, Březina, Hanzl, Barták - Kozák, Zumr, Němec, Semirád, Pochobradský, Malý, R. Martínek, Kadlec, Pešek, Jankovský, Netušil, Šafránek, Pilný.

Trutnov - Letňany 3:1

Fakta - branky a nahrávky: 16. Semorád (Kubinčák, Vácha), 31. Semorád (Kubinčák, Vácha), 45. Chára (Poul, Vácha) - 25. Chlouba (Hejda). Rozhodčí: Smitka - Kettner, Axman. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0. Diváci: 465.
HC BAK Trutnov: Ašenbrenner - Vácha, Leder, Pražák, Suvorov, Kynčl, Suk, Gabriel - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Chytráček, Janoušek, Tatar - Bucek, Chára, M. Poul - Vacek.  
HC Letci Letňany: Hamalčík - Gebell, Valík, Uhlíř, Kučera, Štěpánek, Fabiánek, Hejda, Hanuš, Procházka, Soukup, Chlouba, Novák, Barbora, Valdhans, Steinocher, Horák.

Další známý výsledek skupiny Střed:
Jablonec - Nymburk 3:4 po prodloužení.

Aktuální tabulka:

1. Jablonec 29 146:94 61
2. Vrchlabí 29   99:69 61
3. Kolín 29 104:83 49
4. Nymburk 29   96:100 43
5. Trutnov 29   87:99 41
6. Dvůr Králové 28 101:102 32
7. Letňany 29   71:126 17


Příště (v sobotu) se hraje:
Klatovy - Vrchlabí, Kobra Praha - Trutnov, Sokolov - Dvůr Králové.

Vrchlabí doma porazilo Děčín a skóre utkání otevřel útočník Urban.
První dvě posily mezi nás zapadly bez problémů, říká vrchlabský Patrik Urban