Například Preciosa Lightning z Kamenického Šenova vytvořila osvětlení pro sedm různých prostor pro ikonu dubajské hotelové scény, komplex Atlantis. Dominantou je unikátní lustr v podobě křišťálové ulity designéra Petra Kořínka. Svítidlo se skládá z přibližně 35 tisíc broušených korálků ve třech odstínech modré tyrkysové barvy. Další instalace zdobí třeba hotel Shangri-La v Šanghaji nebo mezinárodní letiště v Singapuru.

Traktory Zetor patří neodmyslitelně k novodobé historii našeho zemědělství. Snímek je ze srazu Zetorů v Přibyslavicích na Třebíčsku.
Pérák, Felicia, Hadimrška nebo Zetor Crystal. České legendy, které oslnily svět

Sklářská a designérská společnost Lasvit z Nového Boru zase dodává trofeje pro mnoho prestižních sportovních akcí. Její díla tak má doma například loňský vítěz cyklistické Tour de France Tadej Pogačar, tenisové hvězdy Rafael Nadal a Andy Murray nebo čeští olympijští vítězové, například Ester Ledecká, Martina Sáblíková či Lukáš Krpálek. Společnost také vytvořila světelnou instalaci nazvanou Zlatý déšť pro český pavilon na výstavě EXPO 2020, kterou hostila Dubaj. Dílo je uměleckým ztvárněním procesu výroby vody ze vzduchu.

Velký zvuk má ve světě také broušený bezolovnatý křišťál z karlovarské sklárny Moser. U zákazníků po celém světě se těší oblibě už 160 let. Už dvě desetiletí pak tato sklárna vyrábí také festivalové ceny z luxusního křišťálu pro zdejší Mezinárodní filmový festival. Měří 42 centimetrů, váží pět kilogramů a vyrábějí se ve zlaté a stříbrné variantě. Díla mistrů sklářů z Moseru se můžete prohlédnout v návštěvnickém centru v areálu firmy a zájemci mohou nahlédnout dokonce přímo do výroby a poznat taje foukání a tvarování skla.