Jak na cukroví s názvem plněné ořechy

Kontrast křehké skořápky a krémové náplně je delikátní. Pokud ořechy běžně nepečete, rozhodně je vyzkoušejte.

Suroviny na dva plechy

  • 300 g hladké mouky
  • 230 g změklého másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g cukru moučka
  • 1 malý žloutek
Linecké cukroví je výborné a navíc krásně vypadá.
Linecké cukroví: I u těsta pro začátečníky musíte dodržet pár pravidel

Na náplň:

  • 125 g změklého másla
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g cukru moučka
  • 1 lžička tuzemáku

Postup

  1. Mouku, cukr, máslo, ořechy, cukr i žloutek smíchejte v míse a vypracujte hladké pevné těsto.
  2. Odložte ho do lednice a nechte přes noc odpočinout.
  3. Druhý den z něj odkrajujte kousky, z nichž vyválejte kuličky a vmáčkněte je do formiček na ořechy.
  4. Uprostřed udělejte malý důlek, aby se do cukroví vešlo víc krému. Formičky nemusíte vymazávat, těsto jde ven dobře. Vymažte je pouze v případě, že používáte novou sadu.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 10 minut. Nechte je zchladnout a pak vyklopte. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte ořechy, dolaďte rumem a krémem spojujte ořechy. Jsou dobré hned. Když jim ale dáte pár dnů na rozležení, nemají konkurenci.

Plněné ořechy podle Josefa Maršálka

„Tento recept se u nás traduje po generace. Jeho počátek je v naší rodině už u mé prababičky,“ radí skvělý recept na plněné ořechy ve svém videu i známý pekař Josef Maršálek. 

Videorecept na plněné ořechy podle Josefa Maršálka:

Zdroj: Youtube