Pizza nepizza
Budeme potřebovat:
- 700 g brambor
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 2 lžičky soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce škvarků
- na ozdobu cokoliv, hlavně sýr
- sáček směsi koření Bramborák
Postup:
Brambory nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich vodu. Přidejte zbylé suroviny a umíchejte těsto.
Kulatý plech na pizzu vyložte pečícím papírem a vylijte na něj polovinu těsta. Ozdobte.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 až 20 minut. Až je první „pizza“ hotová, zopakujte to stejné s druhou polovinou těsta. Máte-li dva plechy a horkovzdušnou troubu, pečte zároveň obě pizzy.
Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.