Perníkový koláč

Budeme potřebovat:

  • 2 vajíčka
  • 300 g moučkový cukr
  • 2 polévkové lžíce švestkovým povidla
  • 1 dl rumu
  • 1 polévková lžíce mletá skořice
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička sody bikarbony
  • 1 ks kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks perníkový pepř
  • 400 g hladká mouka
  • 150 ml olivový olej
  • 500 ml mléka

Postup:
1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a přidáme povidla smíchaná s rumem, aby byla řídká.

2. Všechny ostatní přísady vmícháme postupně a mícháme jen vařečkou. Až nakonec vyšleháme mixérem.

3. Vylijeme těsto na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme 40 minut na 170 °C.

4. Po upečení potřeme koláč marmeládou a zalijeme čokoládovou polevou.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.