Za jídlem 1.6.2020 14 Od plotny do obleku. Hoteliér Jiří Gajdošík: I z holandského řízku může být hit Jiří Gajdošík se po střední hotelové škole několik let živil jako kuchař v Německu, Rakousku či…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29.5.2020 6 Žahúři v Jindřichově Hradci. Unikátní kuchařka provede bramborovou historií Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny…
Za jídlem 28.5.2020 6 Je tu období chřestu: Jak na recepty s křehkým pokladem? Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako…
Za jídlem 19.5.2020 6 Objevte jedinečné recepty, po kterých vaše imunita zajásá Pro obranyschopnost vašeho organismu můžete na jaře udělat mnohé. A v kuchyni to začíná. Dopřejte…
Za jídlem 17.5.2020 5 Pomazánka, polévka i závitky. S kopřivami se v kuchyni dají dělat zázraky V jarním jídelníčku by neměla chybět ani tradiční bylinka , a to kopřiva. Vyskytuje se na mnoha…
Za jídlem 14.5.2020 5 Jarní recepty: budete se po nich cítit lehce a ještě si pochutnáte K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte…
Za jídlem 7.5.2020 6 Rychlé moučníky: hotové jsou raz dva a odměnou je neodolatelná chuť Tvarohový koláč s drobenkou, mramorová buchta, jogurtová buchta s ovocem, perník s čokoládou. S…
Za jídlem 5.5.2020 15 Tajemství polévky Boršč: od zkaženého masa s červy až do tuby ve vesmíru Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč…
Za jídlem 30.4.2020 6 Zdravé saláty: recepty, při který člověk nemusí mít výčitky svědomí Saláty připravíte snadno a suroviny na ně určitě budou v každé domácnosti. Navíc jsou zdravé a…
Za jídlem 25.4.2020 20 Fenomén jménem řízek: není to pouze o klasice, existuje více receptů Celý svět jezdí na řízky do Vídně, ale jen u nás umíme dělat s naklepaným masem opravdová kouzla.…
Za jídlem 21.4.2020 4 Nádivky nejsou jen záležitostí Velikonoc. Za tyto recepty sklidíte obdiv Zkusili jste někdy připravit kuře s nádivkou? Že byste si netroufli? A přitom nejde o žádnou vědu…
Za jídlem 15.4.2020 6 Mrkev, celer, jablka? Recepty z ovoce a zeleniny nemusejí být vždycky nuda Začíná jaro, zima je pryč, ale zahrádky nám toho ještě mnoho neposkytnou. Ale ani tak to nemusí…
Za jídlem 12.4.2020 8 Sladké velikonoční mámení: Vyzkoušejte tři top recepty z oblíbených pořadů Malovaná vajíčka, beránek či nádivka a sváteční televizní program. To jsou věci, bez nichž si…
Za jídlem 10.4.2020 3 Špenátové řezy nebo cibulačka. Zkuste na Velký pátek tradiční recepty z Šumavy Na Velký pátek se držel půst. V některých krajích se toto pravidlo dodržovalo velmi striktně.…
Za jídlem 7.4.2020 15 Velký test mouky před Velikonocemi: vyšší cena neznamená vyšší kvalitu Mouka obvykle patří mezi stálé zásoby každé domácnosti. Ta hladká má v kuchyni nejširší využití.…
Za jídlem 6.4.2020 8 Nechcete pečivo z obchodu? Upečte si ho díky těmto receptům doma V době, kdy se člověku kvůli hrozbě koronaviru na žádné nákupy příliš nechce, je dobré si…
Za jídlem 2.4.2020 8 Rychlý oběd? Těmito recepty s těstovinami neztratíte čas ani chuť Každý někdy ocení recept na dobré jídlo, které si připravíte za několik minut. Pokud jste navíc…
Za jídlem 23.3.2020 6 Martin Legaza v pouhých osmnácti uchvátil Česko. Receptům dal myšlenku Osmnáctiletý student Martin Legeza, který loni v září vydal kuchařku s názvem 12 měsíců v české…
Za jídlem 19.3.2020 13 Tak se peče pizza pro zdravotníky, policisty a hasiče. Zdarma /FOTOGALERIE/ Velký a hlavně pozitivní ohlas u veřejnosti má rozhodnutí ostravské restaurace…
Za jídlem 17.3.2020 22 Co vaříte během karantény? Podělte se o recepty se čtenáři Deníku Zvykáme si na změny. Nic není jednoduché, dobrých zpráv není mnoho, ale život jde dál. A jsou…
Za jídlem 16.3.2020 9 Recept pro děti: Upečte si doma chipsy z jablečné slupky Nevyhazuj slupky od jablek do koše. Udělej si z nich radši tuhle boží pochoutku!
Za jídlem 9.3.2020 5 Dezerty na oslavu končící zimy: šlehačková bábovka či točený perník Zima se pomalu blíží ke konci, rozlučte se s ní sladkými domácími dezerty. Upečte si s Deníkem…
Za jídlem 2.3.2020 6 Skvělé pomazánky nejen pro zimní večery. Na své si přijdou i mlsné jazýčky Receptů na chutné pomazánky není nikdy dost. A není se čemu divit: pomazánka je rychle připravena…
Za jídlem 24.2.2020 5 Liberecký šéfkuchař Robert Sklenář: V gastronomii nelze usnout na vavřínech Přestože k němu vede dlouhá a náročná cesta, svět gastronomie je báječný a nekonečný. To může…
Za jídlem 22.2.2020 6 Milujete polévky? Vyzkoušejte recepty, které zvládne každý Tentokrát vám nabízíme recepty na nejrůznější polévky, které jsou hlavně nyní, v probíhajícím…
Za jídlem 17.2.2020 13 Ze Zábřehu do celé republiky. Olin Bezchleba prorazil s dobrotami ve skle Když jsme se před osmi lety viděli poprvé, pořádal kurzy vaření a rozjížděl v suterénu prodejny…
Za jídlem 13.2.2020 6 Romantika ve dvou. Vyzkoušejte prověřené valentýnské recepty Láska prý prochází žaludkem. Jestli to je pravda, můžete otestovat třeba na našem valentýnském…
Za jídlem 6.2.2020 6 Jednoduché recepty pro zimní měsíce: zkuste závin či květákovou polévku Únor je právem považován za nejchladnější měsíc roku. Klepete se zimou jen při pohledu z okna?…
Za jídlem 1.2.2020 10 Peče celá země. Cukrářství mají Češi v krvi, říká Mirka van Gils Slavíková Cukr, vanilka, skořice či hřebíček. Jak píše časopis TV Star. i těmito zbraněmi bojují účastníci…
Za jídlem 28.1.2020 5 Vsaďte na recepty, které v zimě zahřejí. Jsou nenáročné, ale zato nápadité Zapečený lilek či fazolové karbanátky. Zkuste nápadité a rychlé recepty, které potěší v chladných…
Za jídlem 24.1.2020 9 Zlehka do roku 2020. Existují zdravé recepty, které dokáží zpříjemnit den Pokud hledáte inspiraci, jak vykročit do nového roku, zkuste naše odlehčené recepty. Po týdnech…
Za jídlem 4.1.2020 11 Pekl i pro královnu Alžbětu. Nejvíc si pochutnám na dobré vánočce, říká Maršálek Vyrůstal na rodinném statku ve vesničce Kyžlířov na okraji vojenského prostoru Libavá na Moravě.…
Za jídlem 16.12.2019 22 Gourmet Pavel Maurer: České chlebíčky cizince uvádějí do rozpaků Pavel Maurer je vydavatelem a autorem průvodce Grand Restaurant, založil také v roce 2007 první…
Za jídlem 3.12.2019 10 Jak mít na Vánoce dobré a měkké perníčky? Pečte je v ten pravý čas Vánoční cukroví se na stolech objeví až za pár týdnů, ale některé druhy je třeba připravovat s…
Za jídlem 29.11.2019 10 Jeden jogurt denně prospívá zdraví. Má to ovšem hned několik "ale" Jogurty patří mezi zakysané mléčné výrobky, které jsou nositelem zdraví prospěšných…