Mužstvo tak před jarní částí soutěže ztrácí na vedoucí Libčany, které jsou druhým jasným favoritem na postup do krajského přeboru pouhý jeden bod a směle si tak říká o návrat do vyšší soutěže.

A jak hodnotí počínání svého týmu v podzimní části soutěže lodivod týmu, který v dresu Lázní Bělohradu odehrál mnoho mistrovských utkání? „Po sestupu z krajského přeboru jsme si dali za úkol udržet stávající kádr a zabudovat do něj nově příchozí, šikovné dorostence. Dalším úkolem bylo připravit hráče, vzhledem k stavbě nových kabin, na odehrání všech zápasů na hřištích soupeřů. Výsledkově jsme to celkem zvládali již od začátku soutěže (i díky velkému rozdílu mezi krajským přeborem a 1. A třídou), herně až od zhruba devátého kola. To mne trochu mrzí, protože kluci byli schopni hrát dle našich představ již dříve. Proto jsme také zbytečně poztráceli několik bodů. Nebylo to o herní kvalitě, která byla s výjimkou Libčan vždy na naší straně. Bylo to o našich „hlavách".

V těch nepovedených utkáních jsme postrádali větší koncentraci, obětování se a zaujetí. Nejméně povedený zápas jsme, bohužel, odehráli v Libčanech. Závěr podzimní soutěže však již byl z naší strany povedený i herně. Radost máme i z toho, že se plnohodnotně prosadili zmiňovaní dorostenci a další bělohradští hráči, kteří „chytili šanci za pačesy". Uvidíme, co nám přinese jaro a patnáct domácích zápasů! Poděkovat bych chtěl v této souvislosti našim divákům, kteří nás doprovázeli na všech podzimních zápasech a vytvořili nám vždy skvělé prostředí."

Pro jarní část soutěže jsou tak postupové karty rozdány poměrně jasně. Jasnými favority jsou Libčany a Lázně Bělohrad. Na záda jim pak od úvodu budou dýchat Černilov, Hořice a Třebeš.

Fakta z podzimu:
Lázně Bělohrad (2. místo, 35 bodů). Počet vstřelených branek: 47. Počet obdržených branek: 23. Nejvyšší výhra: SK Miletín – TJ Lázně Bělohrad 1:6. Nejvyšší prohra: SK Libčany – TJ Lázně Bělohrad 4:1. Nejlepší střelec: Miroslav Rychecký – 11 branek.