„Naší hlavní předností je bojovnost,“ říká jednadvacetiletý forvard.

Sobotka se drží na čelních pozicích. Čím si to vysvětlujete a jak zatím výkony týmu hodnotíte?
Oproti minulému roku se zvedla tréninková morálka a tím pádem i kvalita tréninků. V kabině se vytvořila skvělá parta kluků. Každý hráč si plní své povinnosti na maximum a nevypustí žádný souboj. To je podle mě základ našeho prozatímního úspěchu. Nesmíme ale polevit a stále v naší práci pokračovat.

Máte nejlepší defenzivu soutěže. Změnilo se něco oproti minulé sezoně, například v herním stylu?
Herní styl se nijak výrazně nezměnil. V minulé sezóně jsme obdrželi spoustu zbytečných gólů po individuálních chybách, které nás většinou v zápasech srážely. Tomu se snažíme předejít zjednodušenou hrou v obraně.

Berete to tak, že pomohl i brankář Mäsiar?
Tonda přišel do Sobotky už v předešlé sezóně, ale moc toho vinou zranění neodchytal. Nemalý podíl na výsledcích má právě náš brankář, který už nás několikrát podržel skvělými zákroky.

Vám se zatím střelecky daří. Jak jste se sebou v letošní sezoně spokojený?
Jelikož se daří celému týmu, tak podávám dobré výkony i já osobně, ale vždy je co zlepšovat. Mám na svém kontě prozatím sedm branek, ale řešení některých neproměněných gólových situací mě mrzí.

V mládeži jste působil v Mladé Boleslavi. Jak na toto angažmá vzpomínáte a co vám dalo?
Na toto angažmá vzpomínám velice rád. Každý hráč si přeje působit v nějakém přednějším týmu české ligy. Mladá Boleslav má podle toho, co jsem mohl poznat, pro hráče velmi kvalitní tréninkové i regenerační zázemí. Mě osobně toto působení zdokonalilo ve všech technických i taktických dovednostech. Při přechodu do juniorky mě postihlo několikrát vážnější zranění, které mě vyřadilo na delší dobu mimo hru.

Jaké jsou sezónní cíle Sobotky po výborném úvodu?
Nikdo určitě nečekal, vzhledem ke špatné minulé sezóně, že budeme po polovině podzimní části na čele tabulky. Cíle ale zůstávají stejné jako na začátku soutěže, a to hrát klidný střed.

Co vám dosavadní kola 1. A třídy ukázala?
Určitě to, jak je 1. A třída nevyzpytatelná soutěž, ve které může odehrát vyrovnaný zápas de facto každý s každým.

Sobotka platí za velmi bojovné a tvrdé mužstvo. Souhlasíte s tím? Jak byste popsal současný tým?
Souhlasím. Naší hlavní předností je bojovnost, ale takových týmů je v této soutěži většina. V každém zápase vidíme hned několik ostrých soubojů. V našem týmu je mix zkušených hráčů, střední generace, který je doplněn od této sezóny o několik mladých dorostenců.

Do týmu před sezonou přišel Tomáš Fišar z Nové Paky? Jak zapadl do mužstva?
Po dlouhém vyjednávání se k nám před sezónou Tomáš konečně připojil. Vzhledem k tomu, že se jedná o velice inteligentního člověka a výborného hráče, tak zapadl do mužstva velmi rychle.

Koho řadíte k favoritům na prvenství?
Před sezónou jsem měl nějaké favority, ale po prvních kolech na tuto pozici neřadím nikoho. Napadá mě jedině tým Kratonoh B, který často využívá své hráče z áčka, a to může hrát svou roli v konečném pořadí.

Jaké máte další fotbalové ambice?
V současné době chci pomoci týmu k co nejlepším výsledkům. Pokud vydrží zdraví, které mě v minulosti hodně limitovalo, tak bych si představoval hrát fotbal na co nejvyšší možné úrovni.