SK Jičín – FC Spartak Rychnov n. Kn. 1:0 (0:0). Běžela třetí minuta utkání a domácí Matěj Mészáros měl jasnou brankovou příležitost. Hostující gólman Lasák likvidoval. Za minutu nato měli hosté podobnou příležitost, byl z toho jenom roh. Tyto dva fotbalové momenty daly ráz prvnímu poločasu. Hrálo se s otevřeným hledím nahoru dolů. Šance se střídaly na obou stranách. Soupeř se představil jako kvalitní mužstvo, které ví, co hraje. V 10. minutě zachránil domácí brankář Puš, ve 12. minutě prováhal Mészáros po pasu Hakena dobrou příležitost Jičína. V dalších minutách měl šanci na gól jak domácí Marek Kocourek, tak hostující Roman Zajíček. První dějství skončilo bez branek a bylo jasné, že kdo dá gól, zřejmě vyhraje.

Podařilo se to Jičínu. Ve 47. minutě zamířil do horního růžku Lasákovy branky z trestného kopu Honza Drusan a bylo to 1:0 pro domácí. Tento moment hosty zaskočil. Rázem se vytratila jejich útočná aktivita, naopak domácí povzbuzeni vedoucí brankou diktovali vývoj utkání. Do konce zápasu tahal Rychnov za kratší konec. Jičín si vynutil územní převahu, zahrával množství standardních situací, pojistka na tři body v podobě druhé branky přesto nepřicházela. Hosté mohou děkovat brankáři Lasákovi, že se skóre utkání ve prospěch Jičína již neměnilo. Přesto, že ve druhé části hry branka nepadla, oceňme výkon domácích. V brance Michal Puš vychytal desátou nulu, obrana hrála na jedničku, v záloze to sice občas zaskřípalo, ale výkon kapitána Aleše Gaubmanna byl parádní. Za svůj výkon by si v 89. minutě v krásné brankové pozici zasloužil skórovat, ale výborný Lasák byl proti. Útok měl být důraznější, hlavně v úvodu utkání. Přesto divák odcházel spokojený. Utkání bylo navíc korektní a mimořádně slušné.

Druhé vystoupení mají za sebou v jarní části soutěže fotbalisté Jiskry Hořice. Po sedmi porážkách konečně dokázali bodovat, ale bod je asi málo.
Jiskra Hořice – Chlumec nad Cidlinou 2:2 (1:2). Začátek utkání byl velice opatrný. Teprve v 18. minutě se přihodila první šance. Palmovu hlavičku vyrazil domácí gólman na roh. Po jeho zahrání došlo ke spornému momentu ve vápně domácích, ale zákrok na Tomáše zůstal nepotrestán.Ve 26. minutě Hořice zahrávaly trestný kop, Palm přehodil Kukala a na brankové čáře ještě jistil Skalský – 0:1. Bohužel už ve 31. minutě ztratil na půlce lehký míč Tomáš a volný Kučera z vápna k tyči vyrovnal na 1:1. Ve 37. minutě se další trestný kop dostal až k Aleši Pourovi a ten pěknou patičkou vrátil své mužstvo do vedení – 1:2.

Druhé dějství se odehrávalo za stálé převahy domácích, kteří postupně vystupňovali tlak. Hořice však měly několikrát možnost z brejků vedení navýšit. V 64. minutě A. Pour našel volného Vávru, ale jeho zakončení připomínalo spíše malou domů. V 68. minutě postupoval z poloviny sám s velkým náskokem Rubeš, nechal se však doběhnout a bylo po šanci.Vyrovnání přišlo v 79. minutě, kdy se po jednom ze závarů před hořickou brankou nejlépe zorientoval zkušený exligista Kraus a vyrovnal na konečných 2:2. Nyní čeká Jiskru těžký zápas v neděli s hradeckou Olympií.   (vej, dopa)