Po sedmizápasové vítězné sérii, kterou Hořičtí ve druhé polovině podzimní části drželi, se úspěšná nit přetrhla porážkou v posledním kole na novém stadionu ve Vrchlabí (0:2). Ta už však nemohla zhatit úspěšnou půlsezonu.

Jiskra tak bude v jarní části šlapat na paty největším favoritům soutěže, vedoucím Libčanům a druhému v pořadí, hráčům Lázní Bělohradu. Obě mužstva od sebe nyní v tabulce dělí jediný bod.

Fakta z podzimu
Jiskra Hořice (4. místo, 30 bodů). Počet vstřelených branek: 33. Počet obdržených branek: 16. Nejvyšší výhra: Hořice – Třebechovice 5:0. Nejvyšší porážka: Vrchlabí – Hořice 2:0. Nejlepší střelec: Michal Skalský – 9 branek.


Své postřehy a hodnocení uplynulé podzimní části sezony z pohledu týmu Jiskry Hořice připojil samotný trenér hořického A mužstva Tomáš Bango. „Podzimní část jako taková se nám herně i výsledkově povedla. Před jejím začátkem jsme si dali za cíl figurovat do pátého místa a udržet se v kontaktu s čelem tabulky, což jsme splnili.

Začátek však nebyl vůbec jednoduchý. Již v přípravě se nám zranili čtyři hráči a když k tomu přičteme dvě dlouhodobá zranění z předešlé sezóny, tak sestavit mužstvo do začátku podzimní části nebylo nikterak snadné. V této nelehké situaci nám vypomohli naši nadějní dorostenci, obzvláště pak Martin Vodnárek obstál na jedničku. V letní pauze nás posílil náš odchovanec Jan Rozsévač, který přišel z třetiligového Unionu 2013. Začátek podzimu se nám i přes výše zmíněné potíže výsledkově podařil a byl tak dobrým odrazovým můstkem pro zbylou část.

Ne vždy jsme však předváděli svoji kvalitu, a to zejména se soupeři z nižších pater tabulky. Bohužel nám tyto zápasy nesvědčí a na tom zejména budeme muset zapracovat v zimní přestávce," je si vědom Tomáš Bango. „Velice mne těší naše práce v defenzivě, kdy celá naše obranná čtyřka pracovala velmi svědomitě. Myslím, že máme jednu z nejlepších stoperských dvojic (Dominik Palm, Tomáš Lacina) v soutěži. Výborně do obranné řady zapadl i Jan Šeda, který přišel v letní pauze z dorostu. A když už se něco nepovedlo, tak jsme měli v zádech ve výborné formě chytajícího Pavla Žižku. V ofenzivě se nám také dařilo, svědčí o tom třiatřicet vstřelených branek.

Zimní přestávka je dlouhá a je na čem stavět. Tímto bych chtěl poděkovat všem hráčům za jejich přístup a nasazení jak v samotných utkáních, tak na trénincích," uzavřel svoje hodnocení podzimní části hořický trenér.