DOROSTENCI Hořic na snímku:
Horní řada zleva: Aleš Hlaváček, Patrik Hátle, Jakub Kněžourek, Jan Kočí, Jaroslav Tomášek, Kryštof Košťál, Patrik Vích, Zbyněk Bareš (trenér). Dolní řada zleva: Miroslav Fátor (vedoucí mužstva), Tomáš Fátor, Vojtěch Bartoníček, Martin Zvoníček, Ondřej Sehnal, Filip Šafka, Daniel Šubr, František Kubát. 

V tuto chvíli je jasné, že dorostenci Jiskry Hořice budou patřit k favoritům na prvenství v celé soutěži.

Své postřehy a hodnocení nám poskytl trenér mužstva Zbyněk Bareš.
„S podzimní částí jsme spokojeni jak herně, tak výsledkově. Poměrně dobře se podařilo do šestnáctičlenného týmu zapracovat některé nově příchozí starší žáky. Vzhledem k tomu, že máme oproti loňskému ročníku pouze jeden tým, tak zde hrají hráči roníku 1998 – 2001 a pro některé je to tak složitější, protože nedostávají až takový herní prostor. Doufám, že budou trpěliví, pracovití a tento „adaptační" rok zvládnou. Trénujeme třikrát týdně a pouze jeden hráč je díky škole mimo Hořice. Někteří hráči závodně plavou a hrají kuželky, takže s tréninkovou morálkou je to v těchto případech slabší.

Myslím, že krajský přebor je pro naše mužstvo ideální soutěž. S žádným z týmů jsme výsledkově nepropadli, ba naopak. Velmi spokojeni jsme pak s defenzivou, kterou máme po podzimu nejlepší. Určitě nás mrzí ztráta dvou bodů doma s Vamberkem (0:0) a jediná prohra 1:0 v Červeném Kostelci. Nelichotivou bilanci máme v penaltovém rozstřelu, kde jsme jako jediný tým v soutěži ze čtyř pokusů ani jednou neuspěli. Rezervy máme v předfinální fázi, součinnosti a v kvalitě-efektivitě zakončení – na gól se poměrně nadřeme. Střelcem podzimu je s deseti góly Jakub Kněžourek."

A jaké jsou cíle týmu do jarní části?
„Cílem pro druhou polovinu sezony bude určitě zůstat v tabulce co nejvýše a pokud možno rozvinout herní standard, kterým jsme se prezentovali na podzim. Pro hráče, kteří budou v dorostu končit, by měl být cíl jasný. Být v takové herní a fyzické kondici, abychom je viděli příští sezónu hrát za muže A nebo B týmu. Poděkování patří vedoucímu mužstva M. Fátorovi, který často musel plnit roli pomezního rozhodího vzhledem k nedostatku nominovaných rozhodčích a samozřejmě rodičům některých hráčů, kteří v případě potřeby poskytují automobily."

„Letošní podzim hodnotím velmi kladně. Mladší ročníky mezi nás, už dosluhující dorostence, zapadly skvěle, máme i celkově dobrou partu a v neposlední řadě musím pochválit kouče, který nám ordinuje kombinační fotbal, což všem pomůže k začlenění v kategorii mužů. Do jara by bylo ještě skvělé zlepšit střelbu, protože naše produktivita je žalostná – na vstřelenou branku většinou potřebujeme tři, čtyři tutovky. V obranné fázi zatím v soutěži dominujeme, nicméně v zápasech s čelem tabulky máme ještě pořád co zlepšovat. Do jarních bojů půjdeme s minimální ztrátou na vedoucí Olympii B. Věřím, že se nám povede vyrovnat tři roky starý výsledek a krajský přebor vyhrát," hodnotí podzimní část sezony kapitán týmu Jan Kočí.

Střelci Jiskry Hořice za podzimní část sezony: Kněžourek – 10, Šlambera – 7, Hátle – 5, Vích – 4, Kubát – 4, Sehnal – 3, Kočí – 2, Bartoníček – 1, Košťál – 1.