Z pozice středního obránce vstřelil v podzimní části čtyři branky a celek trenéra Vladimíra Táborského mladšího je po polovině sezony na třetím místě.

Jak podzimní část hodnotíte? 
S bodovým ziskem jsme samozřejmě moc spokojení. Po odchodu tří hráčů jsme ani nedoufali, že bychom mohli mít třicet bodů.

Pyšníte se nejlepší defenzivou celé soutěže. Obdrželi jste pouze čtrnáct branek, čím si to vysvětlujete?
Myslím si, že je to především díky dobré defenzivní činnosti celého mužstva, kdy v obranné řadě převažují zkušenosti. Hlavně v domácím prostředí si proti nám soupeři nedokázali vytvořit příliš šancí.

V obraně jste jasným lídrem. Jak jste spokojený se svými výkony?
Je pravda, že obranu a defenzivní činnost řídím. Myslím, že se mi poměrně dařilo i střelecky. Dal jsem čtyři branky z pozice stopera.

Jaké je současné mužstvo Miletína?
S příchodem nového trenéra Táborského se povedla jedna důležitá věc. Potenciál Němečka a Bartoníčka se podařil dotáhnout a dnes oba hráči tým v ofenzivní fázi táhnou. V defenzivě je to kolektivní výkon. Když pak někdy obrana propadne, je tam Míra (brankář Miroslav Richter – pozn. autora). Máme nejméně obdržených branek, ale je potřeba říct, že jsme jich z celkových čtrnácti měli po třetím kolem už sedm. Od té doby jsme tedy dostali jen dalších sedm. 

Je něco, co týmu chybí? 
Tým je asi dobře poskládaný. Dnes už ale vidím, že nám chybí dvacetiletí hráči. Viděl jsem to v posledním zápase v Železnici, chvílemi to byl kolotoč. Trenér Blažej dává hráčům systém, něco po nich chce. Na některé týmy to určitě platí a Železnice určitě v budoucnu může patřit ke špičce 1. B třídy. 

Jaké herní atributy Miletín vystihují?
Už v přípravě jsme dostávali málo branek, ale nepřikládal jsem tomu nějaký důraz. Změnili jsme systém v tom, že nás trenér učí jít s balonem rychle dopředu. Možná je pak méně chyb a když se udělají, málokdo je pak umí potrestat. Nutno říct, že jsme si ještě dvě branky dali sami. Mohlo jich být tedy i méně než výsledných čtrnáct. Ve většině zápasů Míra vždy ukázal zákrok, který nás podržel. Zvláště doma ale nemusel řešit nic výrazného. Našich šest domácích zápasů hovoří za vše – pět výher a skóre 30:4.

Jaké má tým cíle pro jaro? 
Jdeme zápas od zápasu a žádné cíle si neklademe. Rozhodně není přáním postoupit do 1. A třídy. Trvám na tom, že v našem současném stavu je pro Miletín 1. B třída optimální soutěž. To, že jsme nahoře, přičítám tomu, že se do konce října velmi obstojně trénovalo.

Před sezonou přišel už zmiňovaný kouč Vladimír Táborský ml. Co se změnilo?
Velká změna je v tom, že současný trenér je pouze na lavičce a ne s námi na hřišti. To je věc, která hráčům vadila a vedení to vyslyšelo. Koučování je jiné. Neříkám však, že lepší nebo horší.

Co úroveň 1. B třídy?
Po odchodu tří našich hráčů základní sestavy jsem přesvědčen, že úroveň zase o nějaký stupínek klesla. 

Který ze soupeřů vás zaujal?
Mám radost, že oba nováčci našeho okresu fungují dobře. Kvalitu vidím ve zkušeném týmu Nepolis a výborné výkony podává Lokomotiva Hradec Králové, kde hrají bratři Drozdovi, Hůlka.. Tento tým má určitě na víc.