Tento silný tým toužil po umístění v horní polovině tabulky divize C. Že z toho však bude suverénní podzimní jízda a pětibodový náskok v čele tabulky, to asi nečekal nikdo.

Také kouč VIKTOR PAŘÍZEK (na snímku) je přesto při zemi. „Je za námi zatím první poločas, proto bych nerad něco zakřikl," říká.

Přes prázdniny došlo k vytvoření společného týmu dvou celků, které se v minulosti pohybovaly uprostřed tabulky. Jak jste to vše vnímal?
Samozřejmě jsme věděli, že spojení dvou týmů s sebou nese mnoho problému, ale nakonec si myslíme, že se nám podařilo vybudovat silný tým nejen po stránce fotbalové, ale i kolektivní.

Na podzim jste prohráli pouze jednou, nastříleli jste nejvíce branek, máte pětibodový náskok na druhou Dobrovici. Fotbalová veřejnost to vnímá velice dobře a má dojem, že jste prošli soutěží jako nůž máslem. Myslíte si totéž?
Pohled na tabulku může v některých vzbudit pocit, že jsme vše zvládli jednoduše, ale každý zápas byl pro nás velice těžký a kluci si vždy sáhli až na dno svých sil. Jen proto většina zápasů vyzněla tak jednoznačně v náš prospěch. Je za tím však nutné vidět, jak kluci poctivě pracovali v tréninkovém procesu a jak moc chtěli v zápase vítězit.

Bude od nového soutěžního roku společný celek 1. FK Nová Paka/ RMSK Nový Bydžov účastníkem České fotbalové ligy?
Je za námi zatím první poločas, proto bych nerad něco zakřikl, ale myslím, že jsme po sportovní stránce zatím pro to udělali vše.

Jaký zápas byl podle vás nejtěžší a naopak který byl nejlehčí?
V soutěži nebylo lehkých zápasů, i když podle výsledku se to tak mohlo jevit. Asi nejhůře nám bylo v domácím zápase s Turnovem, který jsme v závěru fantasticky otočili v náš prospěch. Snaha kluků o vítězství a úspěch byla neskutečná.

Je vidět, že kádr je stabilizovaný, přesto si neodpustím otázku, zda již některý hráč neavizoval odchod?
Musíme počítat s tím, že při formě některých hráčů přijdou pro ně nabídky i do vyšších soutěží. Zatím jsme s hráči domluveni, že nikdo odejít nechce a minimálně pro jarní část se náš kádr měnit nebude. Možné doplnění do přípravy chceme čerpat pouze z domácích zdrojů RMSK Cidlina Nový Bydžov.

Nyní má mužstvo zasloužený odpočinek. Můžete prozradit náplň zimní přípravy, kdy začne a na co budete klást hlavní důraz?
Všichni hráči si po podzimu zasloužili odpočinout od fotbalu, užít si volno tak, aby v lednu začali zimní přípravu s chutí do fotbalu. Každý si velmi dobře uvědomuje, že jaro bude velmi těžké, proto musíme v zimní přípravě nabrat sílu, fyzickou kondici a herní pohodu.