Společné družstvo Nové Paky a Nového Bydžova, lídr divize C a největší adept na postup do České fotbalové ligy, má za sebou úspěšný vstup do jara, když na domácí umělé trávě v Chudonicích porazilo velmi dobré mužstvo Svitav v poměru 2:0. Do dalších utkáních jdou svěřenci trenéra Viktora Pařízka s cílem navázat na výkony z podzimu, vyhrávat a dále fotbalem bavit své příznivce.

V nejvyšší krajské soutěži si po podzimní části sezóny tradičně velmi dobře vedou hráči Jičína. Svěřenci trenérů Jaroslava Matějky a Romana Mikoláška drží druhou pozici za vedoucím Týništěm nad Orlicí, když získali 32 bodů při skóre 25:10. V jarní části budou chtít navázat především na zlepšení střelecké produktivity, hry směrem dopředu a pohybovat se i nadále v popředí tabulky.

Komu to nevyšlo

Tým Lázní Bělohrad vedený trenérem Lukášem Čížkem okupuje zatím jedenácté místo tabulky, když posbíral 17 bodů při skóre 37:40. Zejména počet vstřelených branek je velkým příslibem a lákadlem pro fanoušky a příznivce tohoto klubu. V Bělohradě si přejí zapracovat na zlepšení defenzivní činnosti, neboť 40 obdržených branek v dosavadním průběhu soutěže je druhým nejhorším počinem ze všech účastníků krajského přeboru.

Program utkání:
Sobota, 15. března
Náchod – Nová Paka/RMSK (14.30)
Neděle, 16. března
Hořice – Slavia HK (15)
RMSK N. Bydžov – Jičín (14.30)
Rychnov n. Kn. – Lázně Bělohrad (15)

Fotbalisté Jiskry Hořice prochází v současné době těžkým obdobím. Po velmi nepovedené podzimní části s tristním ziskem 10 bodů se krčí až na předposledním místě tabulky.

Kádr opustilo několik hráčů. I přesto však v Hořicích chtějí stavět na vlastních odchovancích a o udržení soutěže se poprat skrze bojovnost a vůli.