Derby s jasným vítězem. Dvanácté kolo krajského přeboru mužů nabídlo okresní duel Jičín – Lázně Bělohrad.

I přesto, že se v podobných duelech smazávají rozdíly, mírným favoritem byli přece jenom domácí, a to jak vzhledem k postavení v tabulce, tak díky aktuální formě. Papírové předpoklady nakonec byly bezezbytku naplněny, když svěřenci hrajícího trenéra Jeníka zdolali okresního rivala jasně 3:0. Rozhodnutí padlo během prvních sedmadvaceti minut, kdy domácí nasázeli tři branky. „Každý zápas se sousedem z Lázní Bělohrad má punc „derby“ a je pro nás vždy těžký, bez ohledu na postavení v tabulce. Nejinak tomu bylo i v tomto zápase,“ nechali se slyšet zástupci realizačního týmu Jičína.

Obě mužstva začala aktivně. Hned ve druhé minutě po rohu pálil zblízka Veg do tyče, která se ještě dlouho poté chvěla! V sedmé minutě unikl po levé straně Chramovský a jeho střela opět orazítkovala levou tyč Turkovy branky! O minutu později „hasil“ brejk hostů odkopem ve vápně kapitán Ulvr. Ve 13. minutě unikl po levém křídle Veg, již potřetí trefil tyč, ale odražený míč sledoval nabíhající Nálevka a střelou pod břevno rozvlnil síť za Turkem – 1:0. Ve 23. minutě vykulil míč Miler na vápno, střílející Nálevka ale pouze „sestřelil“ spoluhráče Chramovského před brankou. Jičín dál tlačil, ve 26. minutě přihrál Nálevka na vápno nabíhajícímu Voldánovi a ten po zemi k pravé tyči zvýšil na 2:0! o minutu později unikl po levé straně Nálevka, překonal vybíhajícího Turka a završil tak svůj dobrý výkon brankou na 3:0! Takový průběh určitě „zacloumal“ psychikou hostů, ale i přesto se nevzdávali. Ve 41. minutě si na přihrávku Kocourka od lajny naběhl Nálevka a z pěti metrů trefil brankářovi rukavice! V poslední minutě se blýskl střelou z dvaadvaceti metrů bělohradský Berger, ale skok brankáře Puše míči do sítě zabránil.

Druhý poločas se nesl pod umělým osvětlením v duchu bojovného utkání, na straně hostů začaly pracovat emoce na hřišti i na lavičce. Výsledkem toho byla červená karta Lánského v závěru utkání. Jičín se zaměřil na defenzívu s uhráním nuly vzadu. To se nakonec podařilo, a tak tři body zůstaly na domácí umělce. „O výsledku a výhře jsme rozhodli během prvních sedmadvaceti minut, kdy jsme vstřelili tři branky a třikrát orazítkovali tyč Turkovy branky, což nám ulehčilo situaci, protože jsme čekali podstatně těžší zápas. Potom jsme se zaměřili především na defenzivu a neinkasovat gól, což se nám nakonec podařilo a v klidu dovedli zápas do vítězného konce. Dobře a bez problémů zvládla zápas i trojice rozhodčích,“ řekl k utkání hrající trenér Jičína Jeník. Podobný názor na průběh utkání měl i jičínský kapitán Jakub Ulvr. „Duel rozhodla první půlhodina, ve které jsme vstřelili tři branky a další možnosti nevyužili. Poté byl zápas vyrovnaný a víceméně se dohrával. Byli jsme lepší a zaslouženě vyhráli,“ uvedl střední obránce.

Opačné pocity po další porážce naopak měl bělohradský Jakub Lánský, jehož týmu se výsledkově nedaří. „Po půlhodině jsme mohli prohrávat větším rozdílem, zachránilo nás štěstí a zákroky našeho gólmana Turka. Jičín všichni známe. Chtěli jsme aktivně vysoko napadat jeho rozehrávku. Proto jsme zvolili hru na dva útočníky a na tři obránce. Bohužel nám tento tah nevyšel. Všechny góly jsme dostali z krajních prostor, kam jsme se nestihli posunout. Místo tlaku na polovině soupeře jsme bohužel udělali to, že si na nás soupeř počkal a z jeho smrtících brejků nám dal tři góly. Prohrávat ve 35. minutě 3:0, to už se zápas těžko obrací,“ vysvětloval pětadvacetiletý obránce či záložník, jenž musel po dvou žlutých kartách do sprch již ve dvaaosmdesáté minutě. „Nezbude nic jiného, než si ujasnit, co vlastně chceme. Na hřišti to za nás nikdo neodehraje,“ dodal.

Nemyčeves si vyšlápla na lídra ze Dvora Králové

Fotbalové soutěže dospěly do dalšího mistrovského kola. Déšť a silný vítr. To vše provázelo a nakonec způsobilo odložení řady utkání, zejména těch nedělních. Fotbalové soutěže dospěly do dalšího mistrovského kola. Déšť a silný vítr. To vše provázelo a nakonec způsobilo odložení řady utkání, zejména těch nedělních. 

Krajský přebor:

Jičín – Lázně Bělohrad 3:0 (3:0). Branky: 13. a 27. Nálevka, 26. Voldán. ŽK: 58. Míka – 33. Kazda 81. a 82. Lánský. ČK: 82. Lánský. Jičín: Puš – Krykorka (68. Sajdl), Jeník, Ulvr, Veg – Míka – Kocourek (83. Šaroun), Miler, Voldán (63. Kanaval), Nálevka (74. Klaban) – Chramovský (66. Havel). Lázně Bělohrad: Turek – Blažek (78. Šorm M.), Kazda, Lánský – Loner, Rejman (46. Šorm R.), Šrám, Topič, Berger (63. Hrnčíř) – Odvárko, Holomba.

Hořice – Třebeš – ODLOŽENO (o náhradním termínu ještě nebylo rozhodnuto). 

1. A třída:

SK Sparta Úpice – SK Sobotka 1:1 (1:1), PK: 4:2. Branky: 40. Luštinec – 5. Šotka. Sobotka: Mäsiar – Klečal, Halbych, Pavlíček (86. Bárta), Šotka, Král, Kunst, Men (69. Taneček), Fišar, Wojcik, Přikryl. 

1. B třída:

1. FK Nová Paka – SK Smiřice 2:3 (2:2). Branky: 18. a 44. Krejčí – 8. Morávek, 10. Koutník, 58. Havlíček. Nová Paka: Jurčo – Bekr (78. Ulrich), Jisl, Vrbka, Bláha, Krejčí, Číla, Bažík (78. Kukučka), Sochor (63. Rosputniak), Brádle (86. Krupka), Machát.

TJ Sokol Nemyčeves – TJ Dvůr Králové B 5:3 (3:2). Branky: 2. a 10. Marek, 24. Vacek, 50. Hochman, 90. J. Calta – 33. a 40. M. Otradovský, 85. Janouch. Nemyčeves: Brožíček – Pánek, Šámal, Zitka, V. Řada – Hochman, Janků (Trč), J. Calta – Vacek (Tomášek), P. Calta, Marek (Hrdlička).

TJ Sokol Železnice – SK Miletín – ODLOŽENO.

Okresní přebor mužů:

Lužany – Hořice B 2:8 (0:5). Branky: 71. Tománek, 84. Pozler – 6., 29., 42. a 60. Sláma, 16. Lacina, 20. Šlambera z pen., 65. Kolovrátník, 68. P. Kuneš.

Valdice – Dětenice 1:0 (1:0). Branka: 40. Sobotka. Podhradí – Žlunice 2:3 (1:2). Branky: 7. Javernig, 59. Klein – 44. Pižl, 45. Soukup, 50. Jančák. 

Další zápasy kola: Kopidlno – Libáň, L. Bělohrad B – Železnice B, Stará Paka – Milíčeves –  VŠE ODLOŽENO.

Okresní soutěž mužů:

Češov – Podhradí B 1:3 (0:3). Branky: 50. Zajíček – 10. Kraus, 17. a 25. Šimánek. 

Libuň – Robousy 2:4 (0:0). Branky: 37. Holec, 85. Morávek – 3. a 52. Vích, 26. a 71. Sklenář. 

Chomutice – Nová Paka B 3:1 (0:0). Branky: 65. a 77. Voňka, 70. Sajkršmíd – 54. T. Nýdrle

Žeretice – Kopidlno B 1:1 (1:1), PK: 2:3. Branky: 3. Bílek – 14. Vodička. 

Miletín B – Jičíněves – ODLOŽENO.