Podzimní část sehraje 32 účastníků ve čtyřech osmičlenných skupinách systémem každý s každým s odvetami. Mužstva tak čeká v eliminační části 14 utkání, 7 doma a 7 venku. Podzimní část se bude hrát podle Bergerových tabulek. Potom postoupí první čtyři týmy do skupin o postup, celky na 5. – 8. místě do skupin o sestup. Ty budou vytvořeny ze skupin A + B a ze skupin C + D.

VV KFS dále schválil bonifikaci podle umístění, týmy na na 1. – 4. příčce po podzimu si nesou do jarní části bonifikaci 3-2-1-0 bodů, stejnou bonifikaci si do skupin o sestup nesou týmy na 5. – 8. místě podzimního pořadí.

Účastníci z Jičínska startují převážně ve skupině A, pouze Miletín ve skupině B. Před vstupem do sezony přinášíme několik poznatků z jednotlivých mužstev.

FK Kopidlno
Mužstvo povede i nadále Roman Horna. Přípravu zde začali 16. července a vše se odehrává v místních podmínkách.
„Konec minulé sezóny byl náročný a dlouhý a proto jsem přistoupil k delšímu odpočinku s méně zápasy. Do přípravy jsme nastoupili se stávajícím kádrem, který ale na konci jarní sezóny opustil Machačný (pobyt pracovní a studijní v USA na blíže nespecifikované časové období). O případných posilách (nebo spíše o doplnění) mužstva jednáme, ale vzhledem ke krátké přestávce a dovoleným není situace jednoduchá. I přístup některých našich odchovanců, kteří by se měli po dlouhých slibech zapojit do činnosti, se moc nezměnil, takže to vypadá, že budeme na podzim opět pod velkým tlakem, co se týká sestavení kádru pro naše obě mužstva dospělých", poznamenává trenér.

Kdo, kdy, s kým:
I. B TŘÍDA, skupina A
Sobota 10. srpna: Kobylice – Malšovice, Lokomotiva Hradec Králové – SK Jičín B, SK Sobotka – TJ Sokol Libáň.
Neděle 11. srpna: SK Hošek Robousy – FK Kopidlno (vše od 17.00).
I. B TŘÍDA, skupina B
Neděle 11. srpna: SK Miletín – FK Trutnov B (17).

A zde je názor na nové uspořádání. „Nové uspořádání se může zdát zprvu jako ideální a nechci to nyní nikterak zatracovat, jen mám velké obavy aby jsme nedopadli na této regionální úrovni tak, že nikoho už nebude zajímat třetí nebo čtvrtý zápas za sezónu s jedním mužstvem a vždy přitom půjde o body. Zápasy musí být atraktivní a zajímavé no a k té atraktivitě právě přispěl v minulém uspořádání mnohdy zápas se soupeřem, který nebyl našim fanouškům tak známý, jako je například Žacléř, Mladé Buky, Hostinné a tak dále.

Naopak Sobotka, Libáň nebo jičínské béčko jsou mužstva které náš fanoušek zná a myslím si, a je to můj osobní názor, že zas tak často je vidět nepotřebuje, že na to stačí dva zápasy za sezónu. Jsem přesvědčen, že jarní část soutěže ztratí pro mužstva hrající skupiny o udržení tu pravou motivaci, kdy ve starém systému, a mnohdy se to stalo, mohl i poslední tým tabulky zamotat postupové ambice mužstev na špici. No ale uvidíme", konstatuje Roman Horna.