Fakta z utkání:
Branky: Miler, Mészároš. SK Jičín: Puš – Kubíček, Řeháček, Gaubmann, Drusan – Veg (74. Voldán), Haken, Hejtmánek, Bucek – Mészáros (90. Sobotka), Miler. Trenéři Roman Mikolášek a Jaroslav Matějka.

Bojovnost, nasazení, ale i kvalita, to je zdobilo. Sto čtyřicítka diváků viděla výborný zápas, po jehož skončení byl slyšet také potlesk. Ke kvalitě zápasu přispěl i soupeř, který hrál s otevřeným hledím, aktivně, útočně, přesně tak, jak jim to vštěpuje jejich útočně laděný trenér Karel Vítek. Ani on ale nezabránil první porážce svého týmu v soutěži.

Co rozhodlo
SK Jičín – Sokol Kratonohy 2:0 (2:0). Domácím vyšel úvod. Hned ve 4. minutě po kolmici Hakena prolétl obranou Michal Miler a bylo to 1:0. Příjemná vzpruha! V následujících minutách se útoky střídaly na obou stranách. Snad nejblíže ke gólu měl ve 32. minutě hostující Veverka, který po centru zprava dával hlavou těsně vedle. Ve 36. minutě šla po centru Mészárosze střela Drusana těsně nad. Ve 40. minutě včasným vyběhnutím pokazil radost hostů Puš. Ve 42. minutě po parádní akci domácích na levé straně a centru Bucka nikdo nedorazil. Za minutu nato se domácí dočkali. Po přihrávce Hakena se prodral mezi obránci rychlonohý Mészáros, přesně umístil a bylo to 2:0. Důležitý gól.

Ve druhé části hry hráli hosté vabank. Ještě zvýšili svoji aktivitu směrem dopředu, ale Jičín stál pevně na svých nohou. Jeho brejky byly stálým nebezpečím pro gólmana hostů Dvořáka. Ten chytil v 54. minutě bombu domácího Michala Milera, naopak Puš likvidoval v 60. minutě trestný kop Fidra, za minutu nato ho ze stejného kopu Dostála zachránilo břevno. Domácí ale netahali za kratší konec. V 63. minutě se při úniku Milera vyznamenal znovu brankář Dvořák. V 70. minutě se diváci zlobili na rozhodčího, když po zákroku na Hakena nepísknul penaltu pro Jičín.

Pojistku na tři body mohl zajistit pro Jičín v 82. minutě střídající Voldán. Zprava šel úplně sám, ale Dvořák mu akrobatickým zákrokem pokazil radost.
Bylo to kvalitní utkání. Přispěli k tomu oba aktéři. Kratonohy poprvé v soutěži prohrály. O to je vítězství Jičína cennější. V domácím týmu pochvalme výborného Puše v brance (čtvrtá vychytaná nula), ale především bezchybný výkon kapitána Gaubmanna i jeho stopérského kolegy Řeháčka. Zápas od zápasu se lepší Bucek, Drusan, Kubíček, Miler, Hejtmánek a střelec Mészáros. Výkonnost hráčů trenérů Matějky a Mikoláška je o to cennější, že se jedná o kluky (v dnešním zápase) s věkovým průměrem dvacet čtyři a půl roku. K příštímu utkání jedou do Červeného Kostelce. ⋌(vej)