Co rozhodlo
FK Lázně Bělohrad-Pecka – SK Jičín 2:3 (1:0). Ve 24. minutě šli domácí do vedení zásluhou Rycheckého. Navíc měl Berger ve 38. minutě jasnou gólovou příležitost na navýšení skóre utkání. Jičín v prvním dějství tahal za kratší konec. Střela Vacka ve 39. minutě těsně nad byla jen slabým odvarem.
Úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím. Po parádní kombinaci zvýšil Berger už na 2:0 a s Jičínem to vypadalo zle, nedobře. Ve 49. minutě střídající jičínský Hošek pěknou ranou prostřelil gólmana a snížil na 2:1. Hostům narostla křídla, domácí byli zaskočeni.

Fakta z utkání:
Branky: 24. Rychecký, 46. Berger – 49. Hošek, 62. Mészáros, 86. Gaubmann. FK Lázně Bělohrad-Pecka: Božič – Šrám, Velich, Kazda, Wagenknecht – Michálek (82. Blažek), Lánský, Loner, Berger – Rychecký, L. Jezbera (86. Odvárko). Trenér L. Čížek. SK Jičín: Puš – Kubíček, Řeháček, Gaubmann, Drusan – T. Haken (46. Hošek), T. Veg, J. Veg, Bucek – Vacek (90. Klaban), Mészáros (66. Voldán). Trenéři Matějka a Mikolášek.

Vyrovnání přišlo v 62. minutě, kdy po pěkné spolupráci tří jičínských hráčů skóroval zatím nejlepší střelec hostů Matěj Mészáros a srovnal na 2:2. Brankář Puš v následujících minutách třemi výbornými zákroky své mužstvo podržel, zvláště při standardních situacích. Údernost domácích ve druhé části hry přece jenom opadla. V 73. minutě hostující Vacek trefil břevno a to mělo být varováním pro domácí. Nepoučili se. Dvě minuty před koncem zahrával Jičín zprava trestný kop. Balón nakopl Drusan, Gaubmann šikovně tečoval a na ukazateli skóre rázem svítilo 2:3. Klobouk dolů před Jičínem. Z 2:0 na 2:3! Před početnou diváckou kulisou mělo utkání dobrou fotbalovou úroveň a muselo se líbit. Domácí sahali po třech bodech, vedli už 2:0, fotbalová štěstěna se k nim nakonec otočila zády. Jičín za zlepšený výkon ve druhém dějství a výbornou produktivitu si vítězství zasloužil.

Lukáš Čížek, bělohradský trenér: „Dnes jsme opět ztratili zápas, ve kterém jsme měli bodovat. Odehráli jsme dobrý první poločas. Na začátku druhého jsme šli do vedení o dvě branky. Hned vzápětí, ale po naší standardní situaci jsme udělali chybu na polovině hřiště, kterou soupeř potrestal a dostali jsme ho do hry. Za chvíli přišla druhá chyba na polovině soupeře, žádný tlak na míč, hosté lehce šli sami na branku a vyrovnali. V tuto fázi se hrál pro diváky atraktivní fotbal plný šancí na obou stranách. Čtyři minuty před koncem však inkasujeme rozhodující gól. Nezasloužili jsme si prohrát, ale takový je fotbal. "
Jaroslav Matějka, Roman Mikolášek, jičínští trenéři: „V prvním poločase byli domácí lepším celkem a zaslouženě ho vyhráli. Po poločasové domluvě v kabině jsme do druhého dějství šli s odhodláním zlepšit hru a poprat se o výsledek. Přes obdrženou branku hned v 46. minutě se nám to podařilo a třemi brankami jsme zápas otočili. V dresu SK jsme přivítali nového hráče Jakuba Vega ze Semil, bratra Tomáše Vega, který přichází do našeho celku na hostování." ⋌(vej, re)