Co rozhodlo
Slavie Hradec Králové – SK Jičín 1:2 (1:2). Běžela šestá minuta utkání, než se soupeř rozkoukal, uvolnil se šikovně na levé straně Michal Voldán, přesně nacentroval na hlavu volného Pavla Krause a Jičín šel do vedení 0:1.

Fakta z utkání:
Branky: 5. Kraus, 22. Kocourek. SK Jičín: Puš – Kubíček, Řeháček, Ulvr, J. Veg (82. Bucek) – Miler, T. Haken T, Gaubmann, Kocourek – Voldán (76. Vacek), Kraus (92. Zeman). Trenéři Jaroslav Matějka, Roman Mikolášek. Rozhodčí Josef Vašata z Týniště nad Orlicí, diváků 85, ŽK: 4:4, rohy 7:3.

V dalších minutách sice převzali otěže utkání domácí,hráli technicky v pohybu, brance soupeře ale neublížili. Jičín důsledně bránil, Puš chytal s jistotou. V 18. min. včasným vyběhnutím zmařil jasnou gólovku soupeře. Brejky hostů byly stálým nebezpečím. Ve 22. min. přesně zamířil z hranice šestnáctky Marek Kocourek a na ukazateli svítilo 0:2. Soupeř se ale nevzdával. Ve 39. min. dostal kolmo mezi obránce balón domácí Brázda, po krátkém sprintu byl sám před Pušem a šikovně zasunul. Za stavu 1:2 odcházela obě družstva na poločasovou přestávku. Po té domácí vystupňovali tlak, získali územní převahu a několik rohů. Do vyložené brankové příležitosti se nedostali. Jičín důsledně bránil, spoléhal na brejky, které ovšem nevyužil.

S přibývajícími minutami byli domácí čím dál nervóznější. Bodový zisk se jim vzdaloval, minuty ubíhaly. Hosté nakonec dovedli utkání do vítězného konce. Tři body s dobrým soupeřem jsou cenné. Důležité také bylo, že se jičínští za pár dnů oklepali z nešťastné porážky na domácím hřišti s Červeným Kostelcem (0:1) a znovu naskočili na vítěznou vlnu. V nejbližším programu čekají A mužstvo dva mistrovské zápasy na domácím pažitu. Ve čtvrtek 8. května od 17.00 Sparta Úpice a v sobotu 10. května ve stejnou dobu FK Chlumec n. C. Sobotní výsledek s hradeckou Slavií je tou nejlepší pozvánkou pro jičínské příznivce v domácím dvojutkání.

Slova trenérů Jaroslava Matějky a Romana Mikoláška:
„Krásné fotbalové prostředí na nás mělo pozitivní vliv a dokázali jsme o utkání rozhodnout už v prvním poločase. Obě vstřelené branky byly po rychlém přechodu do útoku. Druhý poločas měli opět více ze hry domácí, ale do vyložených šancí jsme je nepustili. Protože ani nám se nepodařilo dotáhnout do konce brejkové situace, byl výsledek zápasu na vážkách až do konce. Výborně utkání řídila trojice rozhodčích." ⋌(vej)