RMSK Cidlina Nový Bydžov B – SK Jičín 1:3 (1:1). Hosté od první minuty byli lepším celkem. Jejich herní převaha a fotbalová iniciativa jim vydržely po celé utkání. Pravdou je, že nejprve prohrávali. I to se stává. Ve 24. minutě trefil parádně z trestného kopu Pilař a domácí 1:0 vedli. Dobře pro hosty, že po rohovém kopu v úplném závěru prvního poločasu vyrovnal nejmladší z jičínského celku Marek Kocourek (ročník 1992) na 1:1. Byla to jeho premiérová trefa v dresu A mužstva.

Druhý poločas, stejně jako ten první, byl odehrán pod taktovkou hostů. Těm se s přibývajícími minutami dařilo i střelecky. V 64. minutě po faulu v trestném území dával Michael Vacek z penalty na 1:2 a v 75. minutě tentýž hráč zvýšil už na 1:3 pro hosty a tím stanovil konečnou podobu výsledku nedělního mistrovského utkání.

Co říci závěrem? Jičín byl po celé utkání jasně lepší a po zásluze si odváží z útulného bydžovského fotbalového stánku tři body. Největší pozitiva utkání. Venku hraje lépe, než doma. Michael Vacek vstřelil v soutěži už 13 gólů (na jaře 7), poprvé dal gól za A mužstvo i nejmladší Marek Kocourek. Utkání v Novém Bydžově je příslibem pro sobotní zápas s vedoucím celkem tabulky Lhotou pod Libčany. Na ni musí Jičín doslova vlétnout a konečně po třech nevýrazných výkonech doma, naplno bodovat.

Fakta – branky: Pilař – Vacek 2 (1 z pen.)., Kocourek. Rozhodčí: Horský (Týniště). ŽK: 7:0. Diváků: 80. SK Jičín: Puš – Bucek (30. Čokina), Řeháček, Gaubmann, Drusan – Horáček (61. Veg), Haken (80. Brožíček), Kanaval, Kocourek – Bažík,Vacek. Trenér Josef Štoudek.

Josef Štoudek, trenér Jičína: „Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, z jediné šance domácích jsme prohrávali 1:0, když se krásně z trestného kopu trefil Pilař. Štěstí bylo, že se nám ještě v prvním poločase podařilo vyrovnat. Druhý poločas už byl z naší strany, co se týče proměňování šancí, daleko lepší a zaslouženě si odvážíme tři body." ⋌(ok)