Odpovídající přístup k fotbalu však v mužstvu rozhodně nebyl. Krátce po skončení navíc došlo v mužstvu ke změně na trenérské lavičce. Dosavadní hlavní trenér, který přišel k týmu právě před začátkem podzimní části, Viktor Kubíček, odstoupil po vzájemné dohodě s vedením klubu ze své pozice.

Vyjádření trenéra Viktora Kubíčka ke svému odstoupení od A mužstva Jičína: „Když jsem dostal nabídku trénovat jičínské A mužstvo, měl jsem ihned obrovské představy. Krajský přebor, na tréninku nejméně patnáct hráčů, převážně z A mužstva, změna herního pojetí, místo nakopávaných míčů kombinace, agresivitu v osobních soubojích, ale hlavně kolektiv hráčů, kteří chtějí vítězit a něco pro to udělat. Bohužel, vše bylo jinak, šest až sedm hráčů na tréninku, přičemž některý jsem musel dokonce zrušit pro nedostatek hráčů. Když k tomu přidám malý zájem diváků, kteří se ztráceli při domácích utkáních na tribuně, vychází mi jediné, v jičínské kopané je něco špatně. Tyto slova nejsou namířena proti klubu SK Jičín ani proti výboru, ale pro moji potřebu vysvětlit můj konec u mužstva jako trenéra. Kde zkrátka není koho trénovat, není potřeba trenér. Přeji fotbalistům, výboru a fanouškům hodně bodů a hlavně pohledný fotbal, jen ten totiž dokáže diváky dostat na stadion.

Přes všechna negativa si přesto myslím, že páté místo po podzimní části a ztráta dvou bodů na místo třetí není rozhodně žádná ostuda. Děkuji všem, kteří nám fandili.

(vk)