Rezerva tohoto klubu byla soupeřem fotbalistů z Podkrkonoší. Domácí v divizních utkáních často využívají služeb hráčů širšího kádru druholigového áčka a ne jinak tomu bylo i v neděli.

Hostující trenér Josef Hloušek mohl sice již využít služeb dvou distancovaných hráčů Michala Pivrnce a Jirky Macháčka, ale naopak ne zcela fit byl před zápasem nigerijský útočník Alawari Allison.

FK Pardubice B – 1. FK Nová Paka 2:2 (0:0). Domácí hráli sebevědomě, dobře se pohybovali, nápaditě kombinovali, ale v koncovce byli značně nepřesní. Hosté, doprovázeni početnou skupinou vlastních fanoušků, vycházeli ze zabezpečené obrany a snažili se o brejkové kontry. První poločas regulérní gól nepřinesl, byť hosté ve 43. minutě skórovali, ale branka nebyla uznána z důvodu postavení zakončujícího hráče v ofsajdu.

Po změně stran domácí hned od úvodního hvizdu rozhodčího zvýšili svoje úsilí a získali poměrně výraznou územní převahu. Výsledkem tohoto tlaku ale byla celkem zbytečná branka v novopacké síti, když nepovedený centr se snesl za záda gólmana Libora Kanavala. Na tento fakt reagoval trenér hostů dvojím střídáním a to se mu vyplatilo.

Již zmiňovaný Nigerijec Alawari Allison v 66. minutě změnil pokus Martina Borovičky po rohovém kopu do protipohybu domácího brankáře a vyrovnal stav zápasu. Výsledkově se tak začínalo od začátku.

Hra domácích však měla svoji kvalitu a hosté se měli v defenzivě co ohánět. Pardubičtí po několika minutách dokázali vrátit vedení na svoji stranu po celkem zbytečném rohu. Tato branka znamenala při reálném rozložení sil na hrací ploše poměrně velký handicap pro mužstvo Nové Paky. Morálka svěřenců trenéra Josefa Hlouška však tentokrát slavila úspěch. Jirka Macháček v 90. minutě dokázal opět do protipohybu pardubického gólmana dopravit míč podruhé do sítě a vyrovnat stav zápasu. Po zklamání v minulém kole doma s týmem Svitav, kdy Novopačtí získali pouze jeden bod, je remíza ze hřiště ve městě perníku rozhodně povzbuzením do dalších divizních bojů.

1. FK Nová Paka: Kanaval – Kordík, Borovička, Macháček, Jisl – Lehovec (58. Allison), Pivrnec, Rozsévač, Vích – Povr (79. Bažík), Socha (58. Ptáček). Trenér Josef Hloušek.

V příštím kole budou fotbalisté Nové Paky doma hostit středočeského soupeře, který se netají ambicemi postupu do ČFL a jeho kádr má ve svém středu několik borců s prvoligovými zkušenostmi, v čele s Martinem Zbončákem a Tomášem Cigánkem.⋌(axe)