Co rozhodlo
SK Jičín – Sokol Kratonohy 4:3 (3:0). Prvních dvacet minut to byly v podání domácích „rozjezdy pro hvězdy". Po středečním náročném utkání s vedoucím celkem tabulky se jen těžko dostávali do tempa i do fotbalu. Únava byla znát. Ještě, že přišla 21. minuta. Nejprve nedal loženku Meszáros, ale Tomáš Haken ve stejné minutě to vzal na sebe, proháčkoval se středem a bylo to 1:0. Z kluků spadla nervozita, věděli že s posledním celkem tabulky by byl neúspěch neodpustitelný.

Následujících deset minut bylo jasně pro Jičín. Skóre narůstalo – 28. minuta Vacek 2:0, 30. minuta znovu Tomáš Haken 3:0. Hosté zahrozili v poslední minutě prvního poločasu bombou Hrůši po rohu do břevna. Mělo to být varování pro domácí. Podle výsledků soupeře bylo jasné, že jsou více nebezpeční dopředu. To také prokázali.

Hned v 53. minutě dával Lesák v jasné šanci nad. Jičín ale odpověděl okamžitě. V 55. minutě byl v trestném území faulován Vacek a z nařízené penalty střelec zápasu Tomáš Haken zvýšil už na 4:0. Možná, že se domácí uspokojili a řekli si „Pohoda, klídek a tabáček". Pravda je, že domácí trenéři v poločase vzhledem ke zdravotním problémům museli vystřídat tři hráče, ale to by další vývoj utkání nemělo zásadně ovlivnit. Jičín začal v průběhu druhého poločasu, ale nepochopitelně „blbnout" !!! Jako by to bylo jiné mužstvo. Nikdo to nechápal. Zmatek a chaos – 64. minuta Lesák 4:1, 68. Hamák 4:2, 90. Nun 4:3. Mezi tím v 77. minutě Vacek po úniku a jasné šanci dával vedle. Mohlo to být 5:1.

Je konec fotbalové sezony. Její zhodnocení si jistě provede celý fotbalový klub SK Jičín za týden na valné hromadě ve Veliši…

Jaroslav Matějka, Roman Mikolášek, trenéři Jičína: „Do utkání jsme vstoupili dobře, vytvářeli jsme si brankové příležitosti, které jsme v rozpětí dvacáté a třicáté minuty dokázali proměnit a výsledkem bylo vedení tři nula. Místo toho, abychom si druhý poločas užili, odehráli ho v klidu a zahráli si fotbal, tak naši hráči ze zápasu udělali nervák až do poslední minuty. Ještě štěstí, že se hraje jen devadesát minut, jinak by soupeř asi vyrovnal."


Fakta – branky: 21., 30. a 53. T. Haken (jednou z pen.), 28. Vacek – 64. Lesák, 68. Hamák, 90. Nun. Rozhodčí: Petr Vítek (Nové Město n. Met.). ŽK: 1:2. Diváci: 85. Poločas: 3:0. Jičín: Puš – Hošek (46. Bucek), Ulvr (84. Kořínek), Gaubmann, Drusan – Škopán, T. Haken, Miler, Zugar (46. Kocourek) – Vacek, Mészáros. Kratonohy: Vaněk – Král, Klement, Lesák, Kopečný – Hamák, Beran (35. Šikl), Mikolanda, Hrůša – Tomášek (60. Franc), Hanáček (46. Nun).
 Miloš Vejvoda