Po minulém vítězství 2:0 s Rapidem Liberec, posledním celkem tabulky, bude soupeřem svěřenců trenéra Viktora Pařízka notně posílený a kvalitní tým Vysokého Mýta, který patří k nejlepším týmům jarní části soutěže. Diváci v jeho sestavě mohou vidět exligového střelce Iva Svobodu, dřívější talent českého fotbalu Nikolase Šumského a další kvalitní fotbalisty, díky kterým čeká lídra tabulky velmi těžké utkání.

Z okresních účastníků v krajském přeboru hraje na domácí půdě pouze SK Jičín, který se bude snažit dále dotírat na samotné čelo tabulky, na které v tuto chvíli ztrácí dva body. Soupeřem mu bude mužstvo Červeného Kostelce, aktuálně desátý celek tabulky. Jičínští v předešlém kole vyválčili důležité body v Kratonohách, když vítěznou trefu pro ně zajistil v 78. minutě hlavou Aleš Gaubman.

Tým Lázní Bělohradu si po domácí blamáži, kdy z Bažantnice odvezly všechny body Libčany po výsledku 5:2, bude chtít na hřišti Jaroměře zjednat nápravu. Úkol to bude ovšem velice složitý, neboť se domácí nacházejí na pátém místě tabulky a minulý týden si nevedli vůbec špatně v souboji s vedoucím týmem tabulky, Týništěm nad Orlicí, které si nakonec i díky lépe zvládnuté první půli odvezlo tři body za těsný výsledek 3:2. Duel startuje v Jaroměři v sobotu se začátkem v 17 hodin.

Poslední okresní účastník krajského přeboru, mužstvo Jiskry Hořice, zmítající se ve výsledkové i herní krizi, cestuje k dalšímu veledůležitému utkání do Dobrušky. Ta po vítězství Boumova právě v minulém kole na hřišti Hořic a také vinou vlastní porážky na půdě Olympie Hradec Králové klesla na předposlední místo tabulky. Záchranářský duel, který může ještě více napovědět o sestupu, je na programu v sobotu od 17 hodin.