Pavel Kuneš
Narozen: 17. července 1995 v Hořicích. Hráčská kariéra: Jiskra Hořice. Největší úspěchy: Vítěz krajského přeboru dorostu.

Záložník hořické Jiskry Pavel Kuneš se v jarní části prosadil do základní sestavy aktuálně třetího celku 1. A třídy a podává stabilní, vyrovnané výkony. V domácím utkání s Úpicí se prosadil také střelecky a pomohl tak svému týmu k výhře 5:1.

„Jsem moc rád, že dostávám od trenéra důvěru i před zkušenejšími hráči našeho kádru," říká dvacetiletý záložník, jenž v minulosti získal s dorosteneckým týmem Hořic titul krajského přeborníka.

Vyhrál jste titul Borec kola za utkání s Úpicí. Jak byste zápas ze svého pohledu popsal a jak jste byl spokojený se svým výkonem?
Soupěři jsme měli co vracet, takže jsme do zápasu nastupovali motivováni a odhodláni předvést doma co nelepší výkon, což se povedlo. První poločas jsme byli herně lepší, ale trápili jsme se v zakončení. Já sám jsem mohl dvakrát zvýšit z vyložené šance.

Druhý poločas jsme hru i zakončení zlepšili a odměna se promítla do výsledku zápasu. Se svým výkonem jsem spokojený byl, ale důležitější byl výkon týmu v celém zápase. Moje branka padla po načasované přihrávce Honzy Rozsévače za obranu a já už měl snadnou práci. Utkání jsme zvládli kolektivně na výbornou.

V dalším utkání Hořice zvítězily v Roudnici, což byla třetí venkovní výhra v jarní části. V minulých sezonách se mužstvu na hřištích soupeřů tolik nedařilo. Čím si vysvětlujete toto zlepšení?
Myslím, že utkání na hřištích soupěřů zvládáme hlavně takticky na výbornou. Trenér nám dá jasné pokyny jak hrát a když je dodržujeme, jak máme, tak odehrajeme velice dobré utkání s kýmkoliv, a to se v minulých sezónách moc nedařilo. Od loňského roku jsme také zlepšili hru po stranách a ve středu hřiště. Navíc se nám sešla nejlepší obrana v kraji, a to stoperská dvojice Dominik Palm a Tomáš Lacina. Hodně také pomohl příchod již zmiňovaného Honzy Rozsévače, který toho má odehráno opravdu hodně a svými zkušenostmi pomáhá celému týmu jak na trénincích, tak na hřišti.

Nyní nastupujete pravidelně v základní sestavě. Cítíte se v dobré herní pohodě?
Osobně jsem moc rád, že dostávám od trenéra důvěru i před zkušenejšími hráči našeho kádru. Proto se snažím jak na tréninku, tak v utkání hrát co nejlépe a pro tým udělat maximum. Co se týče herní pohody, rád bych ještě zlepšil přechod jeden na jednoho.

O víkendu čeká Hořice domácí utkání s Novým Hradcem Králové, který bojuje o záchranu. Co od zápasu očekáváte a kde hledat klíč k úspěchu?
Hrajeme na domácím hřišti, proto od trenéra očekávám spíše ofenzivní pokyny. Určitě nás nečeká lehké utkání, jak napovídá tabulka.
Soupěři sice odešel nejlepší středopolař, ale i přesto si myslím, že hra, kterou předvádí Nový Hradec, rozhodně není na spodní část tabulky. Přesto doufám, že si dojdeme pro vítězství a potvrdíme naši formu z předchozích zápasů.

Jiří Lenfeld
Narozen: 19. června 1990 v Jilemnici. Hráčská kariéra: Žeretice, Nová Paka.

Novopacký obránce Jiří Lenfeld zažívá s aktuálním lídrem OP mužů vydařenou sezonu. Novopačtí míří rázným krokem za prvenstvím v soutěži a vysněným postupem do krajské 1. B třídy.

V čele OP mužů máte pětibodový náskok a jste jasným adeptem na postup do 1. B třídy. Vidíte se už na čele tabulky i po konci soutěže?
Kdyby tabulka vypadala takto i po konci soutěže, tak bychom byli samozřejmě hodně rádi. Je to ale ještě daleko, máme před sebou těžké zápasy a musíme se o prvenství poprat.

Vyhrál jste v anketě Borec kola za domácí utkání s rezervou Hořic. Jak byste utkání popsal?
Za tento titul děkuji hlavně těm, kteří pro mě hlasovali. Do utkání s rezervou Hořic jsme šli s jasný cílem vyhrát, ale dobře fungující obrana hostí nám to moc neumožňovala. Těžko jsme si vytvářeli brankové příležitosti, ale trpělivou hrou jsme nakonec branky dali, zápas dovedli do vítězného konce a získali tři body.

Na jakém postu nastupujete a kde se cítíte nejlépe?
Nastupuji na postu stopera, ale raději bych hrál středního záložníka, tam se cítím lépe.

V posledním kole jste se hodně nadřeli na hřišti Kopidlna, kde jste museli výsledek otáčet. Jak moc těžký zápas to byl?
Věděli jsme, že v Kopidlně nás nebude čekat nic lehkého. Sice jsme vedli, ale po našich hrubých chybách, ať už v rozehrávce nebo v nedůsledné obraně, jsme třikrát inkasovali. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že chceme zápas otočit. Z našeho tlaku jsme však nemohli vytěžit branku a zahazovali spoustu šancí. Nakonec se nám ale podařilo zápas otočit a dovést ho do vítězného konce.

O víkendu tým čeká další celek ze spodní části tabulky, Lužany. Co od zápasu očekáváte a co by mělo být klíčem k úspěchu?
Od zápasu s Lužany očekávám dobrý fotbal a tři body pro náš tým. Klíčem k úspěchu by mělo být to, že soupeře nepodceníme a využijeme toho, že hrajeme doma.