Podzimní část sehraje 32 účastníků ve čtyřech osmičlenných skupinách systémem každý s každým s odvetami. Každý účastník podzimní eliminační části absolvuje 14 utkání, 7 doma a 7 venku. Podzimní část se bude hrát podle Bergerových tabulek. Potom postoupí první čtyři týmy do skupin o postup, celky na 5. – 8. místě do skupin o sestup. Skupiny budou vytvořeny ze skupin A + B a ze skupin C + D.

Účastníci z Jičínska startují převážně ve skupině A, pouze Miletín ve skupině B. Před vstupem do sezony přinášíme několik poznatků z jednotlivých mužstev. Začínali jsme u Kopidlna, dnes představíme další tři účastníky.

SK Sobotka
Pod Humprechtem zahájili přípravu 16. července. Mužstvo povede trenér Ladislav Štrobl, asistentem je Stanislav Chrpa, vedoucím týmu Michal Mikulecký.

Do přípravy se zapojil odchovanec Tomáš Baster, který neprodloužil smlouvu v FK Mladá Boleslav a dále se bude věnovat pracovní a trenérské činnosti. Odchovanec SK Sobotka přichází na půlroční hostování. Po podzimní části sezony je však velice pravděpodobné, že odejde do jednoho z okolních týmu hrající vyšší soutěž, kam mohl zamířit již nyní, ale upřednostnil dočasný návrat domů a výpomoc Soboteckým v boji o nejvyšší příčky. Dále se po půlročním angažmá v SK Jičín vrací formou hostování hráč Libuně Petr Škopán. Hostování bylo také prodlouženo Zdenkovi Přikrylovi (Libuň). Naopak v FK Mladá Boleslav (U19) pokračuje v hostování talentovaný útočník Jakub Taneček, který se momentálně zotavuje po zranění kolene.

TJ Sokol Libáň
Libáňské mužstvo začalo přípravu na nový fotbalový ročník I. B třídy již 16. července. Chlapci pod vedením dvojice František Skřivánek – Jiří Pešta svědomitě trénují třikrát týdně a usilovně pracují na zlepšení fyzické kondice a herních dovednostech. V nadcházejícím fotbalovém ročníku je cílem libáňských chlapců v podzimní části skončit do 4. místa ve skupině a tím v jarní části účast ve finálové osmičce.

Předkolo Poháru KFS mužstvu nevyšlo, když v domácím prostředí podlehlo účastníkovi krajského přeboru RMSK Nový Bydžov 1:4. Trenérský tandem po utkání nebyl spokojen s proměňováním příležitostí a slabším výkonem záložní řady, která se nestačila vracet s rychlými hráči soupeře.

SK Hošek Robousy
Vítěz okresního přeboru se vrací po letech do krajské soutěže, kterou chce udržet. Generálku před startem sehrál v Miletíně, kde po boji podlehl 4:5. Hráčský kádr se v těchto dnech stabilizuje. Pravděpodobný realizační tým: trenér Pavel Matějka, asistent Michal Kaláb, vedoucí mužstva Jiří Kaláb. Z Jičína přišli Filip Materna, Marek Srb a také Jakub Vích, chybět nebude ani Tomáš Tomášek.