Po změně stran to bylo o něčem jiném. Opět dvě standardky během jedné minuty otočily průběh utkání a co se dělo v závěru snad nemá ani smysl komentovat.

Co rozhodlo
SK Týniště n. O. – Jiskra Hořice 4:1 (0:1). Dobře rozehrané utkání si hosté zbytečně pokazili a konečný výsledek je takový, jaký je. Pokud se mužstvo nevyvaruje školáckých chyb a nezodpovědnosti jednotlivců, nemůže konkurovat týmům z první poloviny tabulky.

Domácí začali náporem, a už v 3. minutě hasil první šanci Slezáka Rubeš. V 8. minutě chyboval Šedivý, ale opět Slezák sám před Žižkou mířil vedle. Poté se hra vyrovnala a pouze v 22. minutě střílel Vydarený mimo. Vzápětí hosté začali dobrými kombinacemi hodně zlobit a pak to přišlo. Ve 41. minutě centroval Skalský a Palm se prosadil hlavou – 0:1.

V následujících minutách měli Hořičtí dvě obrovské šance. Šedivý postupoval sám na brankáře, hledal Skalského, ale přihrávka byla nepřesná. Potom postupoval Skalský sám – Marčišin vyrazil a Lacina minul opuštěnou branku.

Druhý poločas hosté nepochopitelně odstoupili od zodpovědné hry a domácí získávali navrch. V 54. minutě ještě zachraňoval Žižka a následně tyč. V 60. minutě měla Jiskra poslední šanci – po rohu hlavičkoval Skalský do brankáře. Potom to přišlo!

V 61. minutě dlouhý aut se odrazil na vápno a úplně volný Slezák prostřelil vše – 1:1. Za minutu přišel roh, Krois propadl v souboji s Odehnalem a ten hlavou obrátil skóre – 2:1. V 80. minutě fauloval v pokutovém území Krois a byla nařízena penalta. Rozhodčího počastoval Krois hloupým komentářem a šel se sprchovat. Penaltu však Vydarený střílel vysoko nad. V 86. minutě zasahoval výborně Žižka proti Plašilovi, ale hned o chvíli později stejný hráč po centru zprava, po selhání hořické levé strany, zvýšil na 3:1. V nastavení se ještě prosadil Slezák – 4:1. V neděli Jiskra Hořice hostí v posledním domácím utkání Broumov. (r)