Do ní se podle zákulisních informací nechce žádnému z předních týmů, což však není dobrá zpráva pro Broumov, který by se tak mohl stát třetím sestupujícím.

Právě Broumovští bojovali v neděli o naději v Kostelci nad Orlicí, kde však opět pohořeli v koncovce. „Dnešní utkání jsme nezvládli v proměňování brankových příležitostí," vidí hlavní příčinu porážky 0:2 broumovský trenér Jindřich Kitler.

Razantně naopak odmítla jakékoliv sestupové spekulace Jaroměř, která se s domácím pažitem rozloučila přesvědčivým vítězstvím (5:1) s Vysokou nad Labem. Dařilo se i oběma již jistým sestupujícím – Dobrušce a Provodovu. Dobruška si doma vyšlápla na Libčany a Provodov na Lázně Bělohrad.

Velké klopýtání naopak předvedly (vyjma třetího Červeného Kostelce) týmy z čela tabulky. Vedoucí Nový Bydžov prohrál v Novém Městě nad Metují a Libčany nezvládly už zmiňovaný duel v Dobrušce. „Pokud by někdo z trenérů chtěl napsat diplomku na téma „sebepoškozování svého týmu", našel by v mužstvu RMSK ideální studijní materiál," komentoval střeleckou (ne)pohodu ve svém týmu trenér RMSK Cidlina Vladimír Blažej.

V předposledním kole se ale nevedlo ani čtvrtému Jičínu, který si přivezl čtyřku z Hořic, a ani pátému Rychnovu nad Kněžnou, jenž nepředvedl zhola nic na půdě třetího Červeného Kostelce.

Zatímco z krajského přeboru se nahoru nikomu moc nechce, z už skončené I. B třídy se do vyšší soutěže (I. A třídy) těší oba vítězové svých skupin - Kratonohy B a Police nad Metují. Spojuje je jediné, a to více než sto nastřílených branek. Kratonohy se mohou pochlubit bilancí více než pěti vstřelených gólů v jednom utkání, polický průměr je o jeden vstřelený gól na zápas nižší.

Událost kola

Výhrou nad Novým Bydžovem pečetilo Nové Město nad Metují svou záchranu a zároveň to bylo pro novoměstský MFK páté vítězství v řadě.

Zklamání kola

Prohry vedoucí dvojice - Cidliny a Libčan. Bydžovský tým nestačil na domácí Nové Město nad Metují a Libčany prohrály na půdě Dobrušky.

Výrok kola

„Pokud by někdo chtěl napsat diplomku na téma sebepoškozování svého týmu, našel by v mužstvu RMSK ideální studijní materiál."
(Vladimír Blažej, trenér Nového Bydžova)

Krajský přebor - sestava 29. kola podle Deníku

Kukal (3, Chlumec n. C.) - Darebník (Nové Město n. Met.), Mikušík (5, Dobruška), Lán (2, Slavia Hradec), Ponikelský (Jaroměř), Švandrlík (Kostelec n. O.), Srkal (Červený Kostelec), Kilevník (5, Jaroměř), Týfa (Dobruška), D. Hlava (10, Provodov), Macháček (4, Nové Město n. Met.)

Příští program

Poslední 30. kolo KP – čtvrtek 15. června, 17.30: Chlumec n. C. – Jaroměř. Sobota 17. června, 14.30: Jičín – Č. Kostelec, 17.00: Vysoká n. L. – Dobruška, Libčany – Provodov. Neděle 18. června, 17.00: Lázně Bělohrad – Kostelec n. O., Broumov – Hořice, Rychnov n. K. – N. Město n. M., Nový Bydžov – Slavia Hradec.