Tahle sezona je pro Votroky zatím náramně úspěšná. Nejenže se dokonale zabydlují ve FORTUNA:LIZE, kde figurují na šesté pozici, která by po dlouhodobé fázi zajišťovala účast v nadstavbové skupině o titul, ale blýskli se i v domácí pohárové soutěži, kde už pronikli mezi nejlepších osm týmů.

Přitom do osmifinálového zápasu MOL Cupu na půdě ostravského Baníku udělal hradecký kouč Miroslav Koubek hned devět změn v základní sestavě (soupeř hrál prakticky v nejsilnějším složení). Z nedělního prvoligového střetnutí s Teplicemi byli v úvodní jedenáctce pouze obránci Čech a Jakub Klíma. Cílem samozřejmě bylo, aby dostali prostor hráči s menším herním vytížením. A ti se (nejen) trenérovi parádně odvděčili, neboť po bojovném výkonu a výhře 2:1 mohli slavit postup do čtvrtfinále.

„Pro nás je to významné a velmi cenné vítězství. Na Baníku se nevyhrává každý den. Zaslechl jsem hlasy, že Hradec bude pohár vypouštět a přijede se širším kádrem. Tak jsme s ním přijeli. O to víc si vítězství vážím. Máme důvěru v náš širší kádr, který má určitě kvalitu. Pro mě je potěšitelné, že i ostatní kluci jsou konkurenceschopní,“ uvedl po utkání Koubek.

„Máme teď nějakou šňůru dobrých zápasů. Myslím si, že je to hlavně o partě, nikdo si na nic nehraje a všichni táhnou za jeden provaz,“ pronesl autor rozhodující trefy zápasu Erik Prekop.

Ostrava – Hradec Králové 1:2

Fakta – branky: 51. Buchta – 29. Harazim, 61. Prekop. Rozhodčí: Machálek – Horák, Lakomý. ŽK: 0:4 (27. Čech, 31. Prekop, 66. Urma, 85. Vízek). Diváci: 3015. Poločas: 0:1.

FC Baník Ostrava: Budinský – Ndefe, Svozil, Pokorný (70. Potočný), Fleišman – Jánoš (62. Kaloč), Tetour (70. Budínský) – Buchta, Kuzmanovič (62. Jiří Klíma), De Azevedo (80. Sor) – Almási.

FC Hradec Králové: Vízek – Jakub Klíma, Čech, Leibl – Harazim, Kateřiňák, Soukeník, Urma – Kubala (88. Rezek), Prekop (76. Mejdr), Záviška (62. Novotný).