Konečně jste dali první góly vy. Cítil jste úlevu?
Ano, protože v posledních zápasech jsme do deseti minut inkasovali my. Možná ještě dřív. Ale hráli jsme dnes dobře, pohlídali si to a zaslouženě vyhráli.

Trenér Zlína Roman Pivarník
Pivarník ven! Z kotle se to ozývá od druhého zápasu, zůstává v klidu trenér

Nejlepší zákrok, a hned dvojitý, jste předvedl proti Poznarově střele. Jak velké problémy vám nadělala?
Do brány to šlo, ale hodil jsem si to tam prakticky sám. Čekal jsem, že to Poznar bude obstřelovat na zadní tyč, ale on to na poslední chvíli stáhnul a spíš to dloubnul, takže jsem do toho stihl jen plácnout. Balon pak pořád letěl do brány. Chvíli jsem ho hledal. Nezbývalo mi nic jiného, než po něm skočit.

Ještě předtím tam byla jiná velká zlínská šance, kdy vás Poznar obstřeloval, ale minul i bránu. Vybavíte si ji?
Přiznám se, že ne. Jak to lítá vedle, tak to vypouštím z hlavy (smích). Opravdu si to nepamatuji.

Je to asi hodně cenná výhra v té přetahované s Duklou, že?
Jistě, pro nás už je každý zápas klíčový. Celky před námi nám utíkají, Bohemka taky vyhrála, pomohla si, tak jsme rádi, že jsme na to nějak reagovali. Teď je důležité, aby zaváhali i ostatní.

Jakub Plšek
Olomoucký Plšek: Nabídli jsme Opavě tlak vlastní nemohoucností

Brankář Martin Berkovec udržel čisté konto.Zdroj: Ivo DudekUdržel jste druhou nulu z posledních dvou domácích zápasů. Co na to říkáte?
Nula vzadu je fajn. Letos jich moc nebylo. Ale je znát, že na sebe víc mluvíme, je to víc uspořádané a mně se pak tím pádem chytá lépe. To spolu souvisí. Pak tu šanci na nulu máme. Pokud tedy neuděláme nějaké velké chyby v obraně.

Jak vám bylo po neproměněné penaltě Budínského? Bylo to pořád na kontakt…
Jasně no… 1:0 je hezké, 2:0 by bylo o to hezčí, ale pro nás je důležité, jak skvěle jsme zvládli ten stav, když Bůďa penaltu nedal. Mohli jsme třeba začít víc bránit a začít hrát ustrašeně, ale nestáhli jsme se, věřili si, že druhý pojišťovací gól stejně dáme a Bůďa to pak trefil, takže se vykoupil (úsměv).

Je Pavel Dreksa opravdu tak důležitým elementem vaší obrany? Opět vydržel celý zápas, opět jste udrželi vzadu nulu a připsali jste si stejný výsledek jako proti Baníku.
On dlouho netrénoval, to je třeba vzít v potaz. Také si myslím, že tohle počasí mu vyhovuje víc, než když je horko. Ale jasně, on si to tam věkem a zkušenostmi oddiriguje. Když nás vzadu mluví víc, je to pak vidět.

Petr Ševčík a Eden Hazard
Skvělý Hazard. Všem nám motal hlavy, přiznal slávista Ševčík

A vám takové počasí vyhovuje? Několikrát jste se tam zahříval…
Popravdě, čekal jsem už lepší počasí, kolem dvaceti stupňů. Místo toho byla zase zima. Doufám, že to je naposled a už si zahrajeme v příjemnějším počasí.

Stále si udržujete náskok na pražskou Duklu. Jak moc to týmu pomáhá?
Je to hezké, ale čeká nás ještě celá nadstavba a tam se to bude mlátit mezi sebou. Tam se rozhodne.