Horkokrevné španělské publikum je na kvalitu zvyklé, vždyť pouze v Atlétiku je výčet – nejen – ofenzivních es mimořádný. Proti Eibaru vyslalo hvězdné kvarteto ve složení Griezmann, Saúl, Godín a Costa celkem osm střel. Žádná z nich se ale neujala.

Cristiano Ronaldo se v Serii A konečně dočkal gólové radosti. Juventusu dvěma trefami v neděli pomohl k vítězství 2:1 nad Sassuolem.
Konečně! Ronaldo uplatil štěstěnu a dočkal se prvních gólů za Juventus

Nutno podotknout, že „Los Colchoneros“ zkrátka neměli svůj den. Proti nim totiž byla nejen branková konstrukce, ale především famózní gólman soupeře Marko Dmitrovič. Šestadvacetiletý Srb čaroval a vypadalo to, že minimálně pro sobotní odpoledne zůstane nepřekonán.

Střelec od pána Boha

A tak věhlasný kouč Diego Simeone sáhl po neozkoušeném zelenáči. Na trávník vyběhl Borja Garcés velký talent klubové líhně, ve velkých bojích nicméně stále neprověřený mladíček. Kdo to je? ptali se někteří diváci. A právě „pan neznámý“ jim nakonec zachránil víkend.

Velký moment přišel po pasu Ángela Correy a nepřesném promáchnutí hvězdného Francouze Griezmanna. „Na hřiště Borja šel, protože víme, že jde o střelce od pána Boha, což je ve fotbale vzácný jev,“ zůstal Simeone v klidu. O obrovském talentu svého svěřence koneckonců už nějakou dobu ví, Garcés totiž vloni juniorskému výběru dopomohl ke španělskému „treblu“.

Baník Ostrava - Sparta Praha
Sparta porazila Baník. Vypjatý souboj rozhodl v závěru Tetteh

Jiný v jeho kůži by jásal, talentovaný fotbalista však zůstal zadumaný. „Je to hořkosladká premiéra, rád bych totiž slavil výhru. Ke spokojenosti mám daleko,“ řekl novinářům. Jeho pocity jsou pochopitelné. Loňský vítěz Evropské ligy vstoupil do španělské soutěže bídně. Ve čtyřech duelech posbíral pouhých pět bodů a na vedoucí Barcelonu jich ztrácí už sedm.

Skromná hvězdička 

Sezona je však dlouhá, a tak v Atlétiku i díky „novému Torresovi“ panovala radost. A co mu vzkázal legendární ostrostřelec, s nímž je srovnáván? „Jsem rád, že jsem Borju viděl u jeho první branky. Vždycky to byl skromný, ale zároveň hladový kluk. Pokračuj v dobré práci, hodně štěstí!“ napsal slavný útočník na Instagramu.

Právě zmíněná skromnost u mladého Španěla skutečně patří k silným stránkám. Když uslyšel, jak se mu přezdívá, pouze se usmál a prohlásil: „Doufám, že jednou dosáhnu alespoň čtvrtiny toho, co ve fotbale dokázal Fernando.“

Co dodat? Nakročeno má mladá hvězda slušně.

Michal Sáček ze Sparty.
Sparťan Sáček po výhře nad Baníkem: Zápas hodně bolel, byla to velká bitva