V sobotním duelu na Julisce si nakonec, než ho vystřídal Mohamed Doumbia, zapsal do statistik celých šestapadesát minut. A také jednu velkou šanci, u které si však svou daň vybrala začátečnická nervozita.

„Tak moc jsem se snažil trefit bránu, až jsem ji netrefil vůbec,“ usmál se po zápase ostýchavě. Šlo vidět, že si teprve zvyká nejen na ligovou úroveň, ale rovněž i na pozornost novinářů.

Daniel Tetour z Dukly bojuje o míč s Janem Navrátilem ze Slovácka.
Nejsme dostatečně odvážní, mrzí Tetoura. Bod se Zlínem však v Dukle berou

Tomáši, jaké to bylo pro Duklu utkání? Jste s bodem spokojeni?
Před zápasem bychom ho asi brali, ale kdyby nám tam něco spadlo, mohly z toho být tři. Musíme každopádně věřit, že když budeme takto pracovat dál, vybojujeme je v dalších střetnutích.

Ze tří posledních klání máte čtyři. Cítíte, že se zvedáte?
Ale jo, i na trénincích jsme už trošku uvolněnější, což jde vidět i v zápasech. Máme víc šancí, víc si taky dovolíme… Doufám, že je jen otázka času, než situaci otočíme úplně.

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete na plac?
Až v sobotu před zápasem, ani den předtím na tréninku jsem žádné náznaky neměl. Bylo to překvapení, vůbec jsem nečekal, že půjdu do hry od začátku. Spíše bych si myslel, že naskočím až někdy ke konci. Kluci mě ale hodně podpořili, furt mi pomáhali, abych nebyl zbrklý a nekazil, takže si myslím, že to tak špatné nebylo. Cítil jsem se dobře.

Tomáš Kott, Pablo Podio, Daniel Tetour a sudí Ondřej Lerch při utkání Dukly se Zlínem. Duel na Julisce skončil remízou 1:1.
Dukla na Zlín nevyzrála, Moravané z Julisky odjíždějí s bodem

Byli se na vás podívat známí?
Ano, dorazili babička, děda i máma, pak třeba kamarádi z Kladna nebo spoluhráči. Jsem za to moc rád.

Šel poznat rozdíl oproti juniorské soutěži?
Je opravdu velký, i když to tak nevypadá. Juniorská liga je rychlejší a je to samý útok a samá obrana. Žádná mezihra, navíc si u ní moc neodpočinete. Odlišné je to i po fyzické stránce.

S „áčkem“ ale trénujete už delší dobu. Změnila se atmosféra, když přišel trenér Skuhravý?
Určitě, nejen atmosféra, ale i náš herní styl. Doufáme, že nám bude sedět a budeme o tři body bojovat pokaždé.

Jste jistější i vzadu, když se můžete opřít o zkušené obránce Ďuricu a Raspopoviče?
Ano, oba jsou to velmi silní stopeři, kteří v kariéře odehráli velká utkání. Jejich kvality jsou nesporné, my si pak můžeme o to víc dovolit i v útoku.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Tohle je faul na fotbal a faul na video, řekl Jílek o Faltově vyloučení