Jedna se o důležitý zápas, který může hodně napovědět, jak na tom Votroci po krátké zimní přestávce jsou. Samozřejmě, už první jarní duel, který sehráli svěřenci trenéra Miroslava Koubka minulou neděli na hřišti Plzně, ukázal, že by na jaře se záchranou starosti být nemusely. Hradec sice na hřišti velkého favorita prohrál 0:1, ale byl mu více než vyrovnaným soupeřem a za druhý poločas by si zasloužil remízu.

„Zápas s plzeňskou Viktorií jsme neodehráli vůbec špatně. V prostřední části první půle jsme sice měli slabší pasáž, ale po přestávce jsme byli lepší a výsledek nás mrzí,“ uvedl asistent trenéra Hradce Stanislav Hejkal.

Proti Plzni mohli východočeští borci překvapit, duel s českobudějovickým Dynamem bude už o něčem jiném. Oba týmy se sice stále pohybují v horní polovině tabulky, ale pořád raději koukají pod sebe, chtějí se totiž logicky vyhnout skupině o záchranu. „Budějovice mají jiné mužstvo a praktikují jiný styl hry, ale nějaké klady z toho minulého zápasu si chceme přenést. I takticky se na ně připravujeme trochu jinak než na Plzeň,“ přemítá o dnešním soupeři a jeho kvalitách Hejkal.

Dobrou zprávou pro Votroky je, že se do sestavy po karetních trestech vrací dvojice Vašulín a Kodeš. „S jejich návratem máme mnohem více variant, budeme se snažit toho nějak využít,“ přibližuje Hejkal. Právě Vašulín na podzim rozhodl o výhře Hradce Králové v Českých Budějovicích (1:0).

„Na zápas vzpomínám v dobrém, protože jsme vyhráli. I teď se moc těšíme. Tím, že jde o tabulkového souseda, budeme chtít ukázat svou sílu a bodovat. Na podzim se nám hlavně podařilo dát gól, to musíme v sobotu zopakovat,“ řekl v rozhovoru pro klubový web šestadvacetiletý hradecký záložník Filip Novotný.

Trenér Koubek nemůže stále počítat s dvojicí Dvořák, Urma, jež se stále zotavují po operačních zákrocích. Dynamu bude zase chybět dvojice Bassey a Talovjerov, protže oba v zimní přestávce tým Českých Budějovic opustili. Bassey zamířil do Ferencvárose Budapešť, Talovjerov zkouší štěstí ve Slavii. „Můžeme být rádi, že už tam nejsou, ale i tak mají Budějovice kvalitní kádr,“ doplnil Novotný.