Chyběl nám větší klid
Dva zápasy sledoval počínání svých kolegů pouze z lavičky. Při absenci spoluhráče Adama Gabriela dostal mladý hradecký fotbalista Štěpán Harazim (22) možnost ukázat se. A v Liberci si špatně nevedl. Nejvíce ho mohla mrzet neproměněná šance z 18. minuty, kdy v dobré pozici hlavičkoval pouze do prostoru, kde stál gólman Vliegen. Štěpán Harazim.Štěpán Harazim.Zdroj: www.fchk.cz
„Měli jsme tam dobré náznaky, ale určitě nám chyběl větší klid, abychom dokázali míč prostrčit mezi obránci,“ řekl Harazim. Celý tým se před utkáním speciálně připravoval na libereckého kanonýra Micka Van Burena. Nakonec se ho Votrokům uhlídat nepodařilo. „Mrzí nás to, protože jsme na něj připraveni byli, ale rozhodla pro nás taková smolná situace, kdy se k němu míč odrazil, on si dal dobrý dotyk a už byl sám před gólmanem. Taková maličkost, která zápasy rozhoduje,“ uvedl Harazim. Co podle něj Východočechům v zápase nejvíc chybělo? „Určitě jsme měli dát gól. Přijeli jsme do Liberce bodovat, což se nám bohužel nepovedlo, proto jsme zklamaní. I přes naši převahu jsme si nedokázali vytvořit nějakou loženku, ze které jsme mohli skórovat,“ uzavřel.

„Minulý týden jsme proti Pardubicím nehráli dobře, teď to bylo jiné. Kluky musím pochválit, protože makali a dřeli. Taková porážka pak mrzí mnohem méně,“ nechal se slyšet hradecký stratég.A bezesporu měl pravdu. Zatímco proti Perníkářům neměl jeho tým den, na stadionu u Nisy to byla jiná písnička. Votroci sice brzy inkasovali, když se prosadil van Buren. Poté ale převzali otěže zápasu do svých rukou a mohli vyrovnat. Finální situace však neřešili dobře a s nebezpečnými hlavičkami Kučery a Čiháka si zase poradil belgický gólman Vliegen.

1. liga - 15. kolo: FC Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0.
Votroci Burena neuhlídali. Liberecký kanonýr pálil i přihrával

„Měli jsme tlak, ale chyběla nám patřičná kreativita. Ve finální fázi jsme bohužel selhali. Liberec naopak z minima vytěžil maximum. Rozdíl byl především v tom, že oni měli van Burena,“ potvrdil Koubek. Východočeši po změně stran svůj tlak vystupňovali, vyložené gólové situace už však nepřišly. Rozhodující moment zápasu se odehrál v 76. minutě a znovu v něm měl prsty hráč zápasu van Buren. Na levé straně se dobře uvolnil a nadýchaným centrem nechal vyniknout Rondiče, který se krásně položil do voleje.

„To už tam byl hodně otevřený prostor. Buren míč propasíroval na slepo přes Filipa Čiháka a jinak dobře hrající Vojta Smrž ten souboj nedohrál,“ popsal pojišťovací branku Slovanu Koubek. „Liberec jsme dokázali potrápit, ale máme prázdné ruce. Z našeho tlaku jsme vytěžili málo. Vylámali jsme si zuby v závěrečné fázi naších útoků,“ doplnil hradecký kouč.