Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2

Fakta – branky: 55. Škoda z pen. – 42. Vašulín, 72. Smrž. Rozhodčí: Nehasil – Kubr, Váňa. ŽK: Donát – Kodeš, Ryneš, Čech. ČK: 90+3. Prekop (HK). Diváci: 2031. Poločas: 0:1. FK Mladá Boleslav: Polaček – Suchý, Šimek, Karafiát – Pech (79. Krobot), Matějovský, Kubista (46. Donát), Mareček (67. Mašek), Fulnek (61. Ekpai) – Škoda, Ladra (67. Žitný). FC Hradec Králové: Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Gabriel, Kučera (90+5. Dvořák), Rada, Kodeš, Ryneš – Kubala (68. Prekop), Vašulín.

Začátek utkání divákům příliš pohledný fotbal nenabídl. Lehkou herní převahu měla domácí Boleslav, ale Votroci ji do větších příležitostí nepouštěli. Za zmínku stojí Pechova střela ze 14. minuty, která jen těsně minula Reichlovu branku. Zdálo se, že Hradec bude mít v útoku bez Vlkanovy, který včera přestoupil do Plzně, problémy, ale opak byl pravdou. Kubala se ve 43. minutě dobře otočil s míčem, přesným přiťuknutím našel parťáka z útoku Vašulína, jenž krásně přehodil gólmana Poláčka a mohl se radovat z druhé letošní ligové branky. V úplném závěru první půle zpoza vápna pálil obránce Smrž, ale domácí brankář jeho pokus vytáhl na roh.

Adam Vlkanova byl dnes představen jako nová posila Plzně.
Potvrzeno! Hradec přišel o kapitána, Vlkanova je hráčem Plzně

Druhá půle nabídla daleko zajímavější podívanou. Hned v jejím úvodu centroval z pravé strany Mareček a Kodeš si jen se štěstím nesrazil míč do vlastní branky. Vyrovnat se domácím podařilo až v 55. minutě. Po dobrém centru Matějovského byl ve vápně faulován Mareček a rozhodčí Nehasil odpískal pokutový kop. K němu se postavil Škoda a s přehledem proměnil. Hradci mohl vedení vrátit Kubala, ale z úhlu odkrytou branku po zaváhání Poláčka netrefil. Další zaváhání domácího gólmana už však brankou skončilo. Smrž se uvolnil ve středu hřiště a z uctivé vzdálenosti vystřelil, míč ve vzduchu zaplaval a Poláček si ho srazil do branky.

Kouč hradeckého Mountfieldu Tomáš Martinec.
Hradecký kouč Martinec o LM: Skvělá konfrontace s nejlepšími evropskými týmy

Třetí gól měl na noze deset minut před koncem Rada, ale z přímého kopu trefil pouze břevno. Následně mohl rozhodnout Prekop, ale v ideální pozici těsně minul. V nastaveném čase slovenský útočník ve službách Hradce nebezpečně fauloval Suchého a viděl zaslouženou červenou kartu. A mohlo ho to mrzet, když si Boleslav ještě jednu velkou šanci vypracovala. Ekpai sklepl míč pro Maška, který se objevil sám před Reichlem, v ideální pozici však minul. Východočeši tak infarktový závěr přežili a mohli začít slavit ubojovanou a nesmírně cennou výhru. 


Načítám tabulku ...