Především je tu ale minisouboj Jukl vs. Jukl. Táta proti synovi. Takových příběhů nejvyšší soutěž moc nenabízí. Na jedné straně Richard Jukl, generální manažer a šéf hradeckého klubu. Na straně druhé Robert Jukl, středopolař teplického celku.

„Zatím s tátou proběhlo takové oťukávání, těsně před zápasem se to určitě zintenzivní. Na utkání se hodně těším, bude to zvláštní. Kdybych náhodou dal gól, tak určitě slavit nebudu. Ale já moc gólů nedávám,“ usmívá se hradecký odchovanec.

Jukl junior odešel do Teplic minulý rok, opačným směrem putoval Petr Kodeš. Výměna „post za post“ se povedla, oba si našli místo v základních sestavách. „V Teplicích mám dost kamarádů, vyrůstal jsem tam, těším se hodně,“ přikyvuje Kodeš.

Na straně Hradce půjdou proti svému bývalému zaměstnavateli také Leibl, Urma, asistent Hejkal, kouč brankářů Poštulka či sportovní ředitel Sabou. Z Teplických mají hradeckou minulost Trubač, Shejbal a Kučera.

V zápase budou chtít Votroci potvrdit roli mírného favorita a také fakt, že v tabulce patří právem na 7. místo. Skláři jsou předposlední a už přes 2 měsíce nevyhráli.

I proto Severočeši nedávno sáhli k výměně trenéra, místo Radima Kučery přišel Jiří Jarošík, a zdá se, že výkony jdou nahoru. „Příchodem nového kouče se zvedli. Nejsou na tom moc dobře, takže budou bojovat, nic nevypustí. Bude to náročný duel,“ hlásí Kodeš.

„Možná jsme v komfortní zóně, ale víme, že liga je dlouhá. Potřebujeme sbírat body, kde se dá. Chceme vyhrát. Musíme hrát svoji hru – bojovnou, zodpovědnou, dobře bránit. V tom jsme silní, toho se musíme držet. Víme, že nebudeme každého fotbalově přehrávat,“ dodává důrazný záložník.