„Nemůžeme si zase myslet, že výsledky jako se Slavií budou přicházet jako na běžícím pásu. Sparta je pořád náš největší a nejslavnější tým. Letná je pro mě mýtický stadion, nabereme tam další zkušenosti,“ říká s velkou pokorou asistent trenéra Hradce Stanislav Hejkal.

O titul – 2. kolo

AC Sparta Praha (3. místo, 69 bodů, 68:33) – FC Hradec Králové (6. místo, 43b., 42:43).

Na druhou stranu jeho svěřenci proti vítězovi posledních tří ročníků první ligy ukázali, že se mohou měřit s kýmkoliv. Hradec předvedl fantastický výkon především v útočné fázi. No považte sami. Pražanům vstřelil čtyři branky poprvé od roku 1956!

„Takové vítězství si člověk užívá hodně dlouho. Na každém kroku bylo cítit, že to byla historická událost,“ vrátil se k hitparádě z minulého týdne Hejkal.

Tentokrát v cestě stojí velikán z druhé strany Vltavy. A i přesto, že Sparta takový strach jako výběr trenéra Jindřicha Trpišovského nenahání, pořád se s ní musí v boji o titul počítat. Navíc se hraje na Letné, kde Votroci v letošní sezoně dostali příděl 0:4.

Východočeši si budou muset dát pozor především na holešovický klenot v podobě Adama Hložka. Jeho jméno je v posledních dnech skloňováno s případným odchodem do zahraničí. I on však stále touží po zisku domácího titulu. „Je výjimečný, ať hraje na jakémkoli postu. Pokaždé nás vlastně porazil on,“ má jasno o jeho kvalitách Hejkal.

Letenští v prvním kole nadstavby přehráli ostravský Baník 3:1. O to více mohou litovat ztraceného zápasu z posledního kola základní části v Olomouci.

Po zaváhání Slavie je však boj o titul stále otevřen. „Kdyby zvládli zmiňovaný zápas v Olomouci, byli by v mnohem lepší pozici. Nicméně pořád ještě hrají s Plzní i se Slavií, naději budou cítit,“ doplnil Hejkal.