Vítězství si užívali o to víc, že do republikového finále se dostali poprvé ve dvaadvacetileté historii turnaje a rovnou vystoupali až na samý vrchol. A to bez jediné porážky.

"Bylo to samozřejmě skvělé, hlavně pro kluky, protože v takové atmosféře se málokdy hraje," vzpomíná trenér vítězných hochů Petr Strnad. 

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu a jejich trenér Petr Strnad
Fotbalový McDonald's Cup pro školáky startuje. Vyhrajte a zapište se do historie

Že pozdvihne nad hlavu trofej pro šampiony, nečekal ani mladý fotbalista Tomáš Luběna. "Čekal jsem, že budeme do pěti nejlepších škol. Ale ne, že to celé můžeme vyhrát," usmíval se kapitán zlatého týmu. "Tím to samozřejmě nekončí, musíme makat dál," ale zkušeně dodává.

Hurá do Itálie na AC Milán

Hrdinou finále byl bezesporu Daniel Smékal, který v bitvě o zlato nastřílel hattrick. "Pro mě byl nejdůležitější gól ve finále, jak jsem soupeři dal housle," vzpomínal kanonýr. 

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu.
Emoce a Góly. Finále McDonald's Cupu je za námi. Jaké bylo?

McDonald's Cup, 23. ročník.Zdroj: McDonald's CupObrovskou podporu měli mladí borci také od vedení školy a měst Šumperk. Pan ředitel se starostou se rozhodli vypravit na Svátek fotbalu autobus plný fanoušků. 

Vítězové kromě poháru, medailí a dárku získali ještě jednu speciální odměnu. V listopadu společně vyrazí do Itálie, kde na vlastní oči uvidí zápas slavného AC Milán. "Já se na to těším moc. AC Milán je můj oblíbený klub," přiznává i trenér Strnad.

Přihlašte svůj tým

Pokud se chcete zúčastnit této unikátní fotbalové soutěže, přihlaste se na své základní škole u třídního učitele nebo u učitele tělocviku. Veškeré informace o turnaji a registraci najdete také na oficiálních stránkách www.mcdonaldscup.cz.