Trenér Jiří Neček opět připravil své svěřence takticky výborně. Mužstvo protáhlo sérii bodových zápasů na pět v řadě. Z toho čtyřikrát vyhrálo. „Pohled na tabulku vypadá hned úplně jinak,“ pochvaloval si Neček.

Ilustrační foto
Konec podzimu v Poříčí zkazily dva zlomené nosy

Jeho tým na Hané neinkasoval. Právě zlepšená defenziva stojí za posledními výsledky Třineckých, kteří v první půlce podzimu nehráli špatně a často i soupeře přehrávali, jenže do kolen je srážely zbytečné chyby, po kterých inkasovali.

„Byla to taková křeč. Něco podobného jsem teď pozoroval na hráčích Prostějova. My si to vybrali v první půlce podzimu, teď to naopak vypadalo výborně, až je možná škoda, že už končíme,“ posteskl si naoko Neček.

Zmínil, že v posledních týdnech se dostal do skvělé formy brankář Jiří Adamuška. I díky němu a skvěle pracující obraně se Třinec vyšvihl na devátou pozici se ziskem dvaceti bodů.

lČeští fotbaloví reprezentanti do devatenácti let na stadionu třetiligové Kroměříže v kvalifikaci na mistrovství Evropy porazili Makedonii 2:1 a s předstihem si zajistili postup z úvodní do elitní fáze
Česká devatenáctka zdolala Makedonií a má jistý postup do elitní fáze

„Kluci odehráli na závěr velmi dobrý zápas. Škoda jen, že jsme několik akcí, a zejména přečíslení, nedotáhli do vítězného konce. Výhra mohla být výraznější,“ dodal.

Fotbalisté Prostějova (v modrém) proti TřinciZdroj: Deník / Ondřej Kašlík

Ujala se až krásná střela Tomáše Webera, po které se Prostějov vrhl do útoku, ale nákopy na Kroupu k ohrožení třinecké svatyně nevedly.

Třinec tak zakončil kalendářní rok 2018 výhrou, a co bude dál, se uvidí na jaře. „Jsme fakt rádi, že končíme zvesela. I nálada a chuť hráčů v tréninku budou směrem k zimní přípravě vypadat jinak, než kdyby se prohrálo," zakončil Jiří Neček.

Fotbalový MOL Cup: SK Slavia Praha - MFK Chrudim.
Bez senzace. Fotbalová Chrudim v poháru prohrála na Slavii