Kde byl zakopaný pes? Velvary měly v uplynulém víkendu naplánovaný zápas v Přepeřích. A ačkoliv to ví málokdo, obce tohoto názvu jsou dvě - navrch každá u hranic Českého ráje. Jedna na Semilsku, jedna na Mladoboleslavsku.

Cílem byla prvně jmenovaná vesnice, která leží kousek od Turnova. Tady hrají třetí nejvyšší soutěž v Česku…

Legendární útočník Kladna František Kloz.
SERIÁL DENÍKU: Vzpomínky na Františka Kloze: Loučení...

Jenže v noci na sobotu se řidič Roman vyspal špatně. Usedl za volant autobusu a tým dovezl do vísky u hradu Kost. Tady sice mají obecní úřad, ale po fotbalovém hřišti ani stopa.

Krávy? Ne!
Pokladník Ludva byl v Okresním přeboru kvůli svému omylu vyhozen z auta - domů šel cestou necestou, útočily na něj krávy… Naopak tady řidiče Romana nikdo nepeskoval. Prý už si příště bude dávat pozor.

„Naštěstí jezdíme brzy,“ řekl předseda klubu David Vedral. Následovala rychlá navigace směr správné Přepeře. "A ten začátek jsme stihli," dodal šéf Velvar s tím, že největší strach měl o samotný autobus. Důvod? Po lijácích to na úzké silničce vypadalo všelijak.

Středočeský klub navíc na severu prohrál 0:2. Asi chyběl fotbalový um zdravotníka (připomínka Okresního přeboru)…

Přepeře zmínka o strastech soupeře pobavila. A dokonce přiznaly, že nešlo o první mýlku v historii klubu. "Tohle už jsme zažili. Měli k nám přivézt stožáry na sítě, ale ta firma zamířila právě do té druhé vesnice na Mladoboleslavsku," zmínil místopředseda klubu Miroslav Kvapil.

Z utkání Býchory - Pečky (1:2).
Derby s černou tečkou. Rozhodčí se koupali v pivu

Mimochodem, do Přepeří mají v blízké době vyrazit i fotbalisté Plzně (na pohárový zápas 3. kola). Snad to také nepopletou…

Připomeňte si legendární díl Okresního přeboru:

Zdroj: Youtube