„Penaltu neunesl, vběhl do hřiště a trefil pomezního do zad. Nepraštil ho pěstí, jen do něj žduchl a sudí spadl na zem,“ popisovala legenda tečovické kopané Aleš Ondík inzultaci sudího.

Jan Vopatřil.
Praporek letěl pět metrů, napsal sudí o inzultaci. Vopatřil: Táta to nezvládl

„Chlapík tam stál a praporkem začal mávat na sudího, aby ukončil zápas. Už se nekopala ani penalta, šli jsme do kabin,“ kroutil hlavou Ondík. Výtržník je pravidelným návštěvníkem zápasů Tečovic, chodí se dívat na svého syna a jednadvacetiletého útočníka Jana. „Mladý nám říkal, že za svého otce nemůže,“ reagoval Ondík.

Starší muž silnější postavy budí už na první pohled respekt, což potvrdili i očití svědci. „Viděl jsem jen vystrašený výraz rozhodčího, do kterého vrazil a spadl. Hlavní šel za ním a ptal se, co se stalo. Řekl mu, že byl inzultován. Chtěli jsme zápas dohrát, ale asistent řekl, že mávat nebude, protože se bojí a hlavního rozhodčího donutil, aby utkání ukončil. Tečovicím nepřejeme nic špatného,“ vzkázal kapitán Mladcové Michal Dlabač.

„Sudí se ho bál. Poslali jsme tam pořadatele, ale přece nemůžeme hlídat celé okolí hřiště. Nemůžeme tam udělat železnou oponu, nebo ho hlídat jak gorilu,“ reagoval Ondík s tím, že nejsou profesionální klub.

I.B třída východ: Velké Hamry B - Jivan Bělá 9:0 (4:0).
Pět gólů v jediném zápase aneb velkolepá show hamrovského Žitky

„Jsme amatéři, kteří fotbal dělají s radostí. Když nám to někdo pokazí, co máme dělat? Na disciplinárce by se měli zamyslet, až nám budou udělovat trest. Rozhodčí u nás mají největší péči. Staráme se o ně, děláme jim ochranku, když se něco semele. Ale tohle jsme nemohli čekat,“ tvrdil Ondík.

Celému incidentu přitom předcházel běžný souboj ve vápně právě kapitána Mladcové Dlabače s tečovickým Frkalem. „Takových soubojů je ve vápně padesát. Rozhodčí byl někde na polovině hřiště a hráč Mladcové sebou praštil o zem a sudí pískl penaltu. Slušnou formou jsme začali protestovat. Nikdo mu nenadával, ani nežduchal. Chtěli jsme, aby nesmyslnou penaltu odvolal. Dokonce i hráči Mladcové s trenérem nechápali,“ popisovala inkriminovaný okamžik tečovická ikona Ondík.

Spokojený střelec Dominik Dolejší.
Střelec Souše Dolejší slavil á la Jágr. Myslel jsem na hattrick, culí se

„K držení tam došlo, chytil mě za ruku, ale ve vápně je podobných soubojů víc. Byla nařízená sice přísně, ale neoprávněná také nebyla. Jako každý se i Tečovičtí začali vztekat,“ popisoval svou verzi Dlabač.

Dvacetiletý hlavní rozhodčí Vychodil přitom podle obou stran zápas až do 88. minuty zvládal. „Nějaké chybičky tam měl, ale zvládal to. Někdo by mu měl ale vysvětlit, že dvě minuty před koncem musí být jasná penalta třeba v podobě jasné kosy. My saháme po bodech a klučina nám je necitlivě sebral. Nevím, co si chtěl dokazovat, asi že rozhodne zápas. Byl to z jeho strany zkrat. Za takovou blbost by ho ukamenovali asi všude,“ tušil Ondík.

Fotbalisté Zásady budou v podzimní sezóně bojovat o postup pod vedením nového trenéra Stanislava Karely.
Oslaví Zásada sté výročí postupem? Udělám pro to vše, potvrzuje Karela

Na krajském fotbalovém svazu se již celá situace řeší. „Na základě vyjádření rozhodčího v zápise o utkání jsme vyzvali domácí stranu k vyjádření k celé situaci. Na jejím základě se poté bude celá věc prošetřovat u příslušných komisí, teda STK a disciplinární komise. Podle všeho bude utkání kontumováno, ale více nechci předjímat,“ uvedl předseda sportovně-technické komise Zlínského KFS Stanislav Travenec.

ZÁCHRANA. Nový zavlažovací systém pomáhá trávníku v Dobkovicích.
Spálená tráva v Dobkovicích? Trenér Štol: Hrát jinde nebudeme muset