Nejdříve mysleli, že si z nich někdo vystřelil. Martina Jurčíka, kapitána křepických fotbalistů, kteří nastupují ve čtvrté třídě, kontaktovali zástupci fanklubu aktuálního vítěze Ligy mistrů. „Zavolali tak týden před utkáním. Zpočátku tomu nikdo nechtěl uvěřit a zjišťovalo se, který šprýmař za tím stojí,“ pronesl s úsměvem na rtu Jurčík.

Telefonní číslo, z něhož se bavorští fanoušci ozvali, však mělo německou předvolbu a volalo z Mnichova. „Hlas na druhé straně řekl, že to není legrace,“ dodal Jurčík.

Fotbalisté Dolní Kalné jsou dlouholetým účastníkem krajské soutěže I. B třídy.
V Dolní Kalné napadli delegáta. Prachsprostá lež, brání se obviněný funkcionář

Čtyřicet minut před zápasem s B-mančaftem Tělovýchovné jednoty Sokol Dyje skutečně dorazil před křepické hřiště autobus s německou poznávací značkou. „Z něj vystoupilo dvaačtyřicet fanoušků v dresech a šálách mistra Bundesligy. Nutno podotknout, že byli vybaveni vlajkami SK Bayern Křepice a všelijakou možnou pyrotechnikou,“ objasnil za českého soujmenovce fotbalista Josef Heger.

Dvaačtyřicetiletého borce, který za Křepice hraje již od počátku devadesátých let, překvapili právě vlajky s logem jihomoravského Bayernu. „Na internetu stáhli naše logo a nechali si je u nich vyrobit,“ přiblížil Heger.

Zahraniční hosté povzbuzovali bouřlivě. I díky tomu Křepičtí přehráli rezervu Dyje vysoko 7:0. „Byla to paráda. Nikdy nás nenapadlo, že se někdo dojede podívat na čtverku, natož z Německa,“ zněl udiveně Josef Heger.

Martin Fenin v akci
Sedmnáct minut a ven. Fenin poslal soupeře k zemi, musel ze hřiště

Příchozí i hráči přičichli k atmosféře, jež bývá k vidění na obrovských stadionech. „Troufám si tvrdit, že naprostá většina hráčů něco takového zažila poprvé v životě. Hosté z Mnichova byli podle svých slov také nadšení,“ dodal hráč Křepic.

Bavorský fanklub ovšem ve vsi na jihu Moravy nebyl naposledy. „Zřejmě se vrátí za dva roky, kdy v Křepicích slavíme třicet let od založení oddílu kopané,“ uzavřel Heger.