Vedoucí Solnice v okresním derby Rychnovska zametla s nedalekou Dobruškou 8:1. „Dle mého názoru má Solnice velmi dobře složený tým, co se týká kvality a šíře. Výsledkových omylů moc nedopustí a bude si hrát svoji soutěž,“ pronesl hostující trenér Petr Jánský.

Vítězily i další týmy z popředí tabulky. Druhá rezerva Chlumce porazila Jičín 4:0. Výsledek vypadá jednoznačně, ale rozdíl byl jen v proměňování šancí. Zatímco domácím se v tomto směru dařilo, hostům nikoliv, neboť je ve většině případů vychytal skvělý gólman Kukal.

Rychnovský gejzír radosti v 90. minutě

Třetí Rychnov po poločase prohrával v Libčanech 0:1. Ve druhé půli však skóre otočil, když rozhodující druhou branku vstřelil Zajíček v 90. minutě. „Nejprve v 84. odmítl strhnout vedení na naši stranu, aby v nastavení odpálil gejzír radosti. Utkání by slušela remíza, ale takový je už fotbal. Domácí rozhodně nebyli horší a časem se určitě odlepí ode dna,“ myslí si Václav Brůžek, předseda rychnovského klubu.

NEJLEPŠÍ KANONÝŘI
10 – Pečenka (Hořice)
9 – Hartman (Chlumec B)
8 – Počtýnský (Rychnov)
      Motl (Solnice)

Jaroměř potvrdila fazónu z posledních týdnů a v Polici se radovala z pátého tříbodového zápisu za sebou (3:1). Domácí šli ve 22. min. do vedení, ale hosté ještě do pauzy třemi góly skóre otočili.

Podobně jako Solnici se daří i druhému nováčkovi. Týniště doma odrovnalo Hořice 5:2. „Po posvícení přichází půst a to se bezezbytku potvrdilo,“ naráží předseda hořického oddílu Josef Vydra na týden staré vítězství 6:0 s Policí.

Po třech ztrátách v řadě naplno bodovala Slavia Hradec. Ve Vrchlabí jí k tomu stačil vlastňák domácího kapitána Hawla, jenž si do své brány srazil ostrý centr Krotila.

Vysoká již v 7. min. vedla nad Červeným Kostelcem 3:0 a nakonec slavila vysokou výhru 5:1. Zajímavostí je, že proti sobě nastoupili veteráni Jaroslav Jelínek a Karel Havlíček, kterým je dohromady 101 let. Oba měli na zádech číslo 17.

Body mají pro Třebeš cenu zlata

Třebeš doma přetlačila Kostelec nad Orlicí 2:1. „Body mají pro nás cenu zlata. Když se daří, umí vyhrávat každý bambula. Tentokrát to bylo hlavně o morálu,“ řekl Vlastimil Krykorka, vedoucí hradeckého mužstva.