Budou se lízat z pořádné šlamastiky. Tradičního účastníka nejvyšší krajské soutěže z Rychnova nad Kněžnou čeká před jarními odvetami přetěžký úkol - opustit nepopulární sestupovou příčku. ,,Bude to šichta, ale nic nevzdáváme. Pro udržení uděláme maximum,“ hlásí odhodlaně kouč Zdeněk Karanský.

Rychnov má na svém kontě pouhých devět bodů. Z patnácti duelů vyhrál jen tři. Příčin je několik. Tou největší byl názorový nesoulad mezi hráči a bývalým trenérem Janem Čermákem, který v létě vygradoval odchodem několika z nich. Kádr se nepodařilo adekvátně doplnit, dostavil se výsledkový zmar. ,,Neměli jsme kvalitu, která by byla potřeba. Do řady zápasů nastupovali i hráči z B týmu,“ netají předseda Václav Brůžek.

Ke všemu se klub musel vyrovnat s rekonstrukcí stadionu. Výhodu domácího prostředí měl tak pouze ve třech případech! ,,Budovala se tu tartanová dráha, tribuny a oplocení. Kvůli tomu jsme si v úvodu sezony prohodili pořadatelství. Vše se ale natáhlo, takže jsme ještě další dva domácí duely museli odehrát v azylu v Černíkovicích. To nám také nepomohlo. Na rozlehlý stadion jsme zvyklí,“ doplnil Brůžek podstatné informace.

Nyní se snad blýská na lepší časy. Tým posílil zkušený obránce Jan Kábrt z Náchoda, hodně by měl pomoci i návrat kanonýra Romana Zajíčka, který hostoval v Kostelci nad Orlicí. ,,Příprava se povedla. Absolvovali jsme soustředění, odehráli slušné zápasy, měli bychom mít i natrénováno. Prvních pět utkání hrajeme doma, čehož je potřeba využít,“ hlásí Zdeněk Karanský.

Jan Schejbal.
Suverén z Libčan divizi (asi) nebere