Nezpomalují a už vůbec nezastavují. Fotbalisté Železnice válí i po stvrzení postupu do I. A třídy. V programu 23. kola si zajeli pro jubilejní dvacátou výhru v sezoně a vyplenili i půdu královédvorské rezervy. Tým kouče Vladimíra Blažeje pod Hankovým domem vyhrál 3:1, ačkoliv v zápase chvíli ztrácel.

Šlágr kola: Solnice (v bílém) versus Česká Skalice 1:1, na penalty 1:2
Kunčice překvapivě schytaly sedmičku. Na jejich hřišti řádil bělohradský Nezbeda

„Podle mého názoru se hrál duel velmi slušné úrovně. S výkonem týmu jsem i přes plánované zdravotní absence a dvě břevna při už prázdné brance spokojen. Dvůr nás dokázal dostat pod tlak až v závěru, ale tady se opět projevila síla současného kolektivu, který tyto stěžejní pasáže dokáže zvládnout. Osobně se mi líbí styl rozhodování mladého arbitra Davida Novotného a ještě více se mi líbí atmosféra, kterou vytvářejí naši příznivci,“ nešetřil dobrou náladou lodivod Sokola Železnice.

Fotbalisté Miletína o víkendu pauzírovaliFotbalisté Miletína o víkendu pauzírovaliZdroj: Jiří NovákV tabulce druhý Miletín měl hostit poslední Žacléř, hosté se ale ze zdravotních důvodů z utkání omluvili a náhradním termínem utkání je středa 8. června.

Zatímco na prvních dvou místech, zdá se, už ve zbytku soutěže ke změně pořadí nedojde, o třetí příčku svádějí mužstva pořádný boj. Momentálně bronzovou pozici drží fotbalisté Nové Paky. Ti se o víkendu představili na hřišti Kopidlna a vyhráli na oko suverénně 3:0.

„Kdybychom však po čtvrthodině prohrávali 0:3, nikdo z přítomných by se nemohl divit. Domácí naštěstí své šance zahazovali. V polovině první půle jsem hru vyrovnali a také začali ohrožovat branku soupeře. Ve druhém poločase již domácí tak aktivní nebyli, nám se podařilo proměnit jeden protiútok, poté domácí hru otevřeli a my se z rychlých protiútoků ještě dvakrát prosadili,“ naznačil hostující kouč Václav Horák, o jak náročnou cestu ke třem bodům se jednalo.

TOP kanonýři soutěže
28 - Dan Wojcik (Stará Paka)
23 - Martin Otradovský (Dvůr)
20 - Martin Kilevník (Kocbeře)
19 - Jan Kypr (Železnice)
18 - Pavel Vysuček (Skřivany)
17 - Radek Schubert (Skřivany)

Čtvrtá Úpice zvládla okresní derby s outsiderem z Kocbeří (4:3) především díky třígólovému příspěvku exdivizního Martina Kejzlara. Hosté však soupeři nenechali nic zadarmo.

„S průběhem utkání jsem spokojen jen do pětasedmdesáté minuty. Ve druhém poločase jsme zvýšili na 4:1 a utkání jsme měli pod kontrolou, jenž posledních patnáct minut jsme polevili a nechali hostující tým snížit na rozdíl jediné branky. Vítězství jsme sice uhájili, ale teď netrpělivě čekáme na zdravotní stav dvou hráčů, kteří nevypadali vůbec dobře,“ nijak výhru neslavil úpický trenér Radek Kaplan.

Sedm branek padlo také v souboji Dolní Kalné s rezervou Jičína. Domácí vyhráli 5:2 a s velkou pravděpodobností definitivně unikli od sestupových starostí.

„Vzhledem k tomu, že jsme měli v sestavě pět borců, kterým bylo dohromady 300 let, je výsledek utkání pro nás nepodstatný. Nejdůležitější bylo přežít ve zdraví, což se povedlo. Škoda, že jsme inkasovali v úplně poslední vteřině prvního poločasu z nepovedeného centru, který zapadl pod břevno. Druhá půle nás již kondičně doběhla a výsledek je, jaký je. Zá dva vstřelené góly jsme rádi, odehráli jsme duel se ctí a klukům děkuji, že se toho takto zhostili,“ představil z části hostující kouč Petr Beneš sestavu, s jakou se jeho tým v Dolní Kalné představil.

„Soupeři vyjadřuji obdiv,“ doplnil jeho slova domácí Tomáš Navrátil, jenž si výhry proti „defenzivně laděné staré gardě“ vážil.

Velmi atraktivní byl souboj sousedů v tabulce, ve kterém si vrchlabské béčko poradilo s týmem Staré Paky. Na výhře 5:3 se přitom podíleli pouze dva domácí střelci, dvougólový matador Lubor Mejsnar a mladíček Stanislav Mlejnek, autor hattricku.

„Hosté v průběhu utkání dvakrát vedli, ale naše branky ve druhé polovině zápasu rozhodly. Potvrdili jsme bodové zisky z minulých kol a duel se musel líbit všem přihlížejícím divákům,“ radoval se po utkání vedoucí domácího mužstva Luděk Vojtíšek.

Vyrovnané derby mezi Dvorem Králové nad Labem a Náchodem rozhodl jediným gólem v 65. minutě domácí kanonýr David Vitebský.
Divizní derby obrazem. Díky trefě Vitebského větří divize čtyři krajské zástupce

Otáčet skóre museli také fotbalisté Skřivan, kteří v utkání s Kobylicemi po 27 minutách nečekaně prohrávali 0:2, aby nakonec zvítězili 4:2.

„První půlhodina utkání nabídla jednoduchou rovnici. Dvě naše obrovské hrubky + dvě střely hostů na branku = vedení soupeře 2:0. Velmi důležité bylo, že se nám podařilo do přestávky stav srovnat. Ve druhém poločase jsme na hřišti dominovali, ale nedařilo se nám překonat dobře organizovanou obranu vedenou výborně hrajícím Dvořákem,“ hodnotil duel kouč Skřivan Jiří Suchánek.

Krajská soutěž JAKO I. B třídy, skupina A, 23. kolo

Dvůr Králové nad Labem B – Železnice 1:3 (1:1). Branky: M. Otradovský – Klouza 2, Míka. Úpice – Kocbeře 4:3 (3:1). Branky: M. Kejzlar 3 (1 z pen.), Geguš – Kilevník 2, P. Matějka. Kopidlno – Nová Paka 0:3 (0:0). Branky: vlastní (Bernard), Kříž, Číla. Vrchlabí B – Stará Paka 5:3 (1:2). Branky: S. Mlejnek 3, L. Mejsnar 2 – Čokina, Jerie, Wojcik. Skřivany – Kobylice 4:2 (2:2). Branky: Vysuček 2, Schubert, Žalman z pen. – T. Havlíček 2. Dolní Kalná – Jičín B 5:2 (1:0). Branky: T. Hampl 2, Kalenský, Dressler, M. Stránský – Řeháček, V. Štěpánek. Utkání Miletín – Žacléř bylo odloženo na 8. června.


Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...